Av STEINAR SÆTHER

Hva er det med QPR og cup? Sjelden spiller vi oss videre fra cupenes tredje runde, og videre fra en fjerde runde er nærmest utopi. Samme fanken hvem vi stiller med - og på hvilket nivå vi befinner oss i ukentlig spill, så ryker vi med huet og rævva ut av cupene på flauest mulig måte. La gå at målet som ga Blackburn 0-1 tidlig i kampen var uflaks, men derifra og til endes var det samme gamle lurvete leksa.

Vi får glede oss over de to fine gevinstene i to seriekamper på rad. To tette kamper hvor vi har slukket lyset hos motstanderen like før slutt. Nå skal vi på kveldstur til Reading, de derre i juksehoops dere veit. Juksehoopsa har greid seg overraskende godt og er helt oppe på en tredjeplass med 46 poeng (og en avbrutt kamp til gode). Det tyder på at Jaap Stam er en veldig god manager!

Han ser ut til å ha gjort underverker med bl.a spissene McCleary og Kermorgant som har delt 15 mål mellom seg - og som spiller godt i de fleste kampene. Midtbanen understøtter både spissene og forsvaret på forbilledlig vis. Forsvaret holder også godt nivå som egen lagdel. Disse tingene til sammen gir mange poeng.

Formen er god med 5 seiere på de 6 siste kampene, kun det andre overraskelseslaget Leeds har satt krokfot den seinere tida. 0-4 på Old Trafford lørdag i en tidlig startende cupkamp teller lite i denne sammenhengen. Våre to seiere skal ha gjort godt i sjela til flere enn supporterne.

Hospitalnytt og annet: Royals (for et malplassert navn!) mangler kapteinen sin McShane og vingen Harriott. Litt tvil rundt to andre også. Olly og Birch mangler garantert Cousins som seinest fikk en lårskade i låret på trening og er ute i laaaang tid. Unge Eze som satte fyr i både supportere og enkelte medspillere de første minuttene forsvant ut med skade etter 18 min dessverre. Han ventes å være ute i kveld. Sylla ventes klar igjen. Furlong og Doughty er spilleklare etter oppholdet i Swindon. Det nye lånet LuaLua får sikkert spilletid i kveld.

tv-camera-64064-2524372_613x460.jpg
Kan vi bryte TV-forbannelsen?

Vi er som kjent ukomfortable under flomlys og i tv-kameraenes skarpe "blikk". Heldigvis har juksehoopsa det sånn også! På torsdag for eksempel, har ikke Reading vunnet sida 1991, med 0-3-5 som resultater! Og når vi på de 9 siste møtene har 5-3-1 uansett bane, gir det oss håp! Forrige sesong vant vi 1-0 på Madejski etter at Onuoha skåra 2-3 min på overtid.

Likevel er juksehoopsa favoritter i mine øyne. Sjelden har de framstått så solide over tid som nå. Så er det dette med statistikker da. Vi har en mulighet i kveld ettersom Olly nærmer seg sin første U etter ankomsten. HU på kupongen som ikke fins 😊