Av DAG HÅKON HELLEVIK

Årets kalender besto av 24 bilder av 24 tidligere QPR-managere, inkludert Ollie Holloway, men han er jo også «tidligere». En publiseringsfeil gjorde at vi ikke kunne la bildet av Alex Stock bli tellende, så fullt hus i år er 23 rette svar.

Da vi var ferdig med oppgaven 22. desember sto tre deltakere likt med full pott: Frode Rekve, Ørjan Hestetun og Geir Åge Sinnes. Geir Åge bommet imidlertid på den ene av de to som var avbildet i den siste luka. Han gjenkjente Terry Venables, men ikke Les Allen. Dermed gjensto «tiebreakspørsmålet», hvor vi spurte hvilke fem i bunken av årets riktige svar som hadde klart en helt spesifikk sportslig prestasjon som ingen andre av klubbens managere hadde oppnådd. Svaret var at James Cowan, Dave Magnall, Alec Stock, Terry Venables og Neil Warnock er de eneste som har ledet QPRs A-lag til et seriemesterskap i en profesjonell liga. Her skar det seg for Ørjan, og dermed sto Frode alene tilbake på toppen av lista.

Hva Atle Homb Vesterås angår, vant han loddtrekningen blant alle som hadde bidratt med riktige svar i løpet av desember. Til sammen hadde vi 32 deltakere. Atle hadde 14 rette og får ikke mer enn en skarve G i karakter for den prestasjonen, men i denne sammenhengen var det middelmådige godt nok. Atle får den andre kamptrøya.

I tillegg har et ufullstendig styre i et hastevedtak bestemt å gi en trøstepremie også til Geir Åge og Ørjan. Når dette leses skal alle vinnerne ha fått en e-mail fra Julenissen med detaljer om premier og innkjøp av samme. I samme slengen gir vi hederlig omtale til Tore Karlsen, Gjermund Sægrov, Magne Buset, Knut Aksnes, og Øyvind Engelsjord, som alle hadde fra 18 til 21 rette. For de fleste av disse var ikke problemet å kjenne igjen ansiktene, men å huske å sende svar innen fristen. Knut er den som kan ergre seg mest. Han glemte de første tre bidragene, men hadde alt rett fra den dagen han husket å delta.

Dermed ønsker nevnte nisse alle sine konkurransedeltakere Godt Nytt År. Vi kan virkelig trenge akkurat det, med den formkurven A-laget har for tiden. For noen av dere kan imidlertid året starte sånn passe godt, for i egenskap av quizredaktør skal nissen dele ut noen premier også på nyåret. Vi snakker da om den evig rullerende nettquizen. Svarfristen på den siste oppgaven i 2016 er imidlertid første nyttårsdag, så dette kommer vi tilbake til noen dager uti januar.