Av DAG HÅKON HELLEVIK

Tottenham spiller i Premier League også hva angår akademiet, og befinner seg midt på treet blant de 25 lagene på øverste nivå i engelsk aldersbestemt fotball. QPR spiller på nivå to. Spurs hadde også hjemmekamp, oppgjøret gikk på Lamex Stadion som til vanlig benyttes av Stevenage i League Two.

Hjemmelaget hadde trykket fra start, og traff stolpene ikke mindre enn tre ganger før kampens første mål kom. QPR hang imidlertid brukbart med spillemessig og hadde også et stolpetreff i første omgang, før QPR Norways egen kjenning Rayan Kolli rundet keeper og opplevde at skuddet han fikk sendt av gårde ble blokkert av en forsvarer. Rayan gikk skadd da han stilte opp på vårt norske Akademi-seminar i London i november, men i denne kampen var han tilbake for fullt og spilte to fulle timer!

Til tross for at QPR hevet seg betraktelig etter pause var det hjemmelaget som tok ledelsen i minutt 59 ved Rio Kyerematen. QPR presset imidlertid ufortrødent, holdt tempoet oppe og ble belønnet da 16 år gamle Teddy Lawrence utlignet i minutt 88. Og ikke nok med det, vår venn Rayan traff tverrliggeren i det som ble kampens femte stolpetreff og kunne avgjort i QPRs favør på overtid!

I stedet vant Micah Hydes gutter etter to ganger 15 minutters tilleggstid. Med vår nyansatte manager Neil Critchley blant tilskuerne gjorde QPR 2-1 midtveis i andre ekstraomgang. En nydelig crossball fra innbytter Alfie Tuck fant Kieran Petrie på bakre stolpe, og vi nærmet oss en aldri så liten sensasjon. Det sterke hjemmelaget skjønte alvoret og la inn et ekstra gir, men det gjorde dem også sårbare for kontringer. Dermed gikk det som det noen ganger gjør, og unge Teddy kunne sikre seieren med sitt andre for dagen like før fløyta gikk. Teddy var QPR-lagets toppscorer da vi oppsummerte høstsesongen i siste utgave av Superhoops, og han styrket den posisjonen nå!

QPR: Harry Cant, Guilherme Siqueira (Derek Luzinda 93), Jake Leahy (Sam Bagan 93), Shannon Brown (Jabari Christmas 70), Charles McDonald, Noah McCann, Sam Sackey (Alfie Tuck 70), Teddy Lawrence, Rayan Kolli, Lorent Talla, Keiran Petrie.

Seieren gir QPR billett til fjerde runde, hvor guttene skal møte Luton Town i januar. Det er en klubb som har sitt U18-lag på nivået under oss, så ytterligere avansement er ingen umulighet. Det forutsetter imidlertid at Micah Hydes elever klarer å holde konsentrasjonen oppe når de møter antatt svakere motstand, noe Tottenham åpenbart ikke klarte denne gangen!