Av STIAN KARLSEN

Storbrittania startet vaksineringen tidlig, men det nye muterte koronaviruset har gjort at smittetrykket er høyere enn noen gang. Det ser vi nå konsekvensene av. Vi krysser fingrene for at alt går bra med spillere og støtteapparat i Luton. Helsa er tross alt viktigst!

Det er forøvrig ikke bare Luton-QPR som er rammet. Våre naboer i Brentford får heller ikke spilt sin match mot Bristol City etter at mange i Bristol-troppen har fått symptomer. De har ikke påvist korona, men har ikke hatt mulighet til å teste seg. 

Mark Warburton mener det vil være lurt å ta en pause fra hele fotballen nå. 
- Jeg frykter at med 55 000 smittede og bortimot 1000 dødsfall, og at det ser ut til at det ikke blir bedre på kort sikt, så må noe gjøres. 

EFL kom med nye strengere retningslinjer om hvordan man skal forholde seg til viruset, kun noen timer før kampen mot Luton ble utsatt. Disse restriksjonene gjør det, ifølge Warburton, enda vanskeligere å drive en fotballklubb på "normalt" vis. 

- De nye reglene hadde en umiddelbar effekt på vår hverdag, i form av hvordan vi oppfører oss på treningsfeltet. Hva kan vi gjøre? Hva kan vi ikke gjøre?
Det er vanskelig og en stor utfordring. Bruk av garderober, dusj og måten man nå får i seg mat på er helt endret. Det er tøft for profesjonelle utøvere, men vi prøver så godt vi kan å være i henhold til regelverket.