Av STIAN KARLSEN

Det var heldigvis ingen store overraskelser i laguttaket til Ramsey. Det er et positivt tegn og kan tydes dithen at spillere som Phillips, Austin og Green kan ha en fremtid i QPR. Svaret får vi i løpet av få dager. 

Green sto bakerst også denne kampen til tross for at Smithies presser ham om startplassen. Smithies fikk stående ovasjoner på sin hjemkomsten til sin gamle hjemmebane. 

Hall, Perch, Onuoha og Konchesky dannet backrekka. Ingen bombe, spesielt siden Hill var ute med sykdom. På midtbanen var Henry på fødestua og følgelig ikke tilgjengelig. Doughty tok hans plass og sammen med Faurlin var han den defensive delen av midtbanen. Luongo og Phillips dannet flankene mens Chery tok plassen bak Austin i det som var en 4-2-3-1 formasjon. 

Solide bakover
Etter å ha vært gode offensivt er det stilt mange spørsmål ved de defensive kvalitetene til QPR denne sesongen. Naturlig nok etter å ha sluppet inn to mål i hver av de fire første kampene av sesongen. 

Denne gangen imponerte laget defensivt og spesielt i første omgang spilte laget smart, lå kompakt og var konstant på jakt etter overganger. QPR var det klart førende laget før pausen og hadde gode sjanser ved både Austin og Phillips. 0-0 til pause var likevel forsåvidt greit nok fordi følelsen av defensiv kontroll var betryggende. 

Huddersfield flekket tenner
Etter pausen var det Huddersfield som startet best og i løpet av omgangen presterte noen farligheter. Det var gamle kjenninger av oss som utgjorde den største trusselen. Martin Cranie (i QPR på lån 2007) fikk sin heading klarert på linjen av Doughty, mens Ishmael Miller (i QPR på lån 2011) forsøkte seg med en volley fra hjørnet av 16-meteren var nær ved å lykkes. 

QPR på sin side hadde sine sjanser på dødball og langskudd. Chery satte et frispark (overraskende skudd) fra 35 meter rett utenfor mens Huddersfield-keeper Murphy reddet avslutningen til Phillips fra 18 meter. 

Avgjørelsen
Seks minutter før full tid kom den magiske avgjørelsen. Massimo Luongo, som stadig vokser i QPR-trøya, slo innlegget som passerte en Phillips i glimrende posisjon, før den gikk gjennom hele feltet Da trodde man angrepet var spolert, men på bakre stolpe dukket Chery, som ser ut til å bli den signeringen vi drømte om, skliende opp og satte spikeren i den berømte kisten. 

Tre strake og 4 plass
En bortimot perfekt ettermiddag ender med seier 1-0. Ikke bare vinner vi, men måten det blir gjort på betyr mye. Vitner om bra moral i laget at man holder nullen og scorer mot slutten av kampen. Gledelig var det også at det var nyankomne fjes som tar ansvar og avgjør matchen. At det ikke var Austin og Phillips er kanskje like greit så unngår vi at de tildrar til seg ekstra oppmerksomhet i den siste fasen av overgangsvinduet. 

Tabellen viser at vi nå har kun Ipswich, Hill og Brighton foran oss, og kun målforskjell unna direkte opprykk. Ligacupfadesen mot Carlisle i midtuken er glemt og etter tre strake seire så har vi fått en glitrende start. Nå venter en liten pause før Nottingham Forest og Blackburn venter på hjemmebane. 

Dagens QPR-mann: Mange gode, spesielt defensivt, i denne kampen. Prisen går likevel til matchvinner Tjaronn Chery som etter rapportene skal ha vært mer enn en håndfull for Huddersfield. 

En god lørdag ble selvsagt enda bedre da Crystal Palace banket Chelsea på Stamford Bridge. For øyeblikket er det slik i vest-London at Mourinho sliter og Ramsey ruler!!! Fin karamell, selv om det er divisjonsforskjell. 

Huddersfield-QPR 0-1 (0-0)
Mål: Chery (84)

QPR: Green, Perch, Hall, Onuoha, Konchesky, Faurlin, Doughty, Phillips, Luongo, Chery, Austin