Av STEINAR SÆTHER

Troll kan fortsatt temmes! Det så ikke sånn ut før Massimo Luongo reduserte til 1-2 rett før pause mot Fulham. Derifra og ut kampen var hjemmelaget fullt håndterlige. 2-2 når moroa var over, opplevdes som absolutt fortjent. Resultatet i seg sjøl vitner om at noe skjer med gutta når laget på andre banehalvdel er et topplag, særlig på Loftus Road, men også på både kortreiste og langreiste turer, som Villa Park og Craven Cottage er.

Får vi noe å bråke for, positivt eller negativt, i den stille uken? Ut av byen og bort til Reading i kveldinga, en motstander som ikke helt uventa befinner seg litt for nær nedrykkssonen etter egen smak. Helt sjokkerende var det ikke at manager Jaap Stam blei NAV`er i landslagspausa. 

Den meritterte midtstopperen fikk ikke dreis på forsvarsspillet gjennom sesongen, kun 5 såkalte smultringer til nå. Da kommer ei resultatene heller. Ikke for det, vi har bare 7 tilsvarende, forskjellen er at vi har skrapt sammen 11 poeng ekstra i forhold til juksehoopsa. Antall mål for og mot er nesten identiske. 

Hjemme på Madejski Stadium har laget stusselige 3-7-9 og 21-29, totalt har de oppnådd 8-12-18 og 44-57. Avstanden ned til de tre under streken er kun 3 poeng og en noe bedre målforskjell, og formen er begredelig. Det er dette klubbens nye manager Paul Clement (jepp, sønn til far sin) må snu så fort som mulig.

I spillergruppa Clement har til rådighet fins det intet gull. Gråstein er det rikelig av, det sjøl om mange av navnene er kjente på nivå 2 og nedover. Den med størst kapasitet, vist så langt, er den islandske spissen Bôdvarsson - om han så har skåra kun 7 mål til nå. Kollegaen der framme, Barrow, har 9 mål notert.

Skader og andre årsaker til fravær: Hos hjemmelaget er nevnte Bôdvarsson ute sammen med McShane. Det betyr at nylånet Martin antagelig spiller. For oss er det 3 gode nyheter ettersom Robinson, Scowen og Sylla alle er klare til start. Mackie nærmer seg med mindre steg enn ønska og det så ut for kun uker sida. Wheeler og Hall spiller nok ikke mer før ferien.

Vi har et ålreit grep på juksehoopsa. 3-2-0 på de 5 siste kampene på Madejski er brillefint. De er det mannskapet som har gitt vekk flest poeng i løpet av de siste 10 min i kampene i årets sesong, vi gledelig nok, har tatt hjem flest! Paul Clement har personlig en fin statistikk i championship, for under hans ledelse fikk laget hans ved forrige korsvei, Derby, 13-12-5. 

Mitt første og største spørsmål er om Holloway klarer å få spillerne til å mobilisere de siste kampene. Med dagens dont er det 8 gjenstående kamper hvorav ingen av dem har stor betydning; vi rykker ingen steder av betydning, kun noen plasser opp eller ned midt på tabellen. Alltid en viss fare for at innsatsen blir halvhjerta.

Lag får ofte et ekstra spark i rævva med ny manager. Sånn sett ligger juksehoopsa bedre an nå enn før pausa. Håpet er at vi fortsetter den gode trenden vi hadde før de ulike spillerne våre reiste i utlendighet. Ingen resultater vil overraske, og av mangel på en klar mening setter jeg 1-1.