Av STEINAR SÆTHER

Da starter jule- og nyttårsstria. Der hu mor har gjort eller skal bake sju slag, skal vi spille nesten like mange kamper.
Og vi starter julestria mot en reveflokk som kommer til å være med helt i tet resten av sesongen. De har i en rekke kamper bevist at kapasiteten endog til direkte opprykk er der. Men, og det er også godt å vite, reveflokken blemmer oftere enn oss. Tre tap på de seks siste kampene vitner om det. Eksempelvis har de tapt de to siste på reis, det mot normalt overkommelig motstand.

Topplag
Reveflokken til Nigel Pearson spilte seg til topps i championship 30. november, sida har de ikke seira. Men de har beholdt tredjeplassen ett fattig poeng bak Burnley, som på sin side er to bak oss som har spilt inn gode 42 poeng. Et par viktige poeng når det gjelder revene på reis:
1) De har spilt tolv bortekamper, cup inkludert, og de har skåra minst ett mål i alle kampene minus èn.
2) De er slepphendte i førsteomgangene sine. I serien har de 2-1-7 og 3-9. Det blir i løpet av de siste 45 minuttene snudd til 5-1-4 og 15-13.

Forsvarsspillet vårt
Vi er gode til ikke å havne under før pause. Spesialister faktisk! Vi har foreløpig unngått det, det forsvarsmessige fundamentet er sterkt. Men det må sies at vi har hatt nødvendig flaks. Forrige lørdag langt oppe i Blackpool, kunne skarpere spisser ødelagt den statistikken. Det samme uka før mot Blackburn hjemme og i noen av de berømte 1-0 kampene våre. På et eller annet tidspunkt ryker nok den statistikken.

Men vi er virkelig kruttsterke hjemme. Vi kaller Loftus Road et fort, en festning. Det har vi lov til med 8-2-0 og 14-smålekre 2. Vi slapp altså inn et mål i serieåpningen og deretter er det kun Derby som har klart det samme. Dette veit sjølsagt både Nigel Pearson og mannskapet hans.

Solid over hele linja
Hvem er så mannskapet hans? Kasper Schmeichel er sjølskreven i målet. En kampvinner!
Forsvaret består normalt av Konchesky og Moore på backene (De Laet blir kanskje ikke klar) og Wesilowski og Morgan i midten. Om St.Ledger var skadefri hadde han vært enten der eller på midtbanen.
Der finner vi nå antagelig James og Drinkwater sentralt. Vingene er egentlig mer spennende; Dyer vil tidvis holde Simpson varm mens Knockaert vil teste championships beste venstreback, Ekotto, sine kvaliteter.
Eller kanskje Knockaert har trykt på av-knappen. Han er altså særs ujevn. Framme i et forventa 4-4-2 system spiller trolig duoen Vardy og Nugent.

Disse to spissene har henholdsvis 6 og 10 mål mens midtbanen har fordelt 9 mål seg i mellom. De andre med bra spilletid framover, Schlupp og Wood (skada), har kun ett hver.

Phillips på gang
Vi er nesten like avhengige av Austin som tidligere. Han er oppe i 10 han også. Jeg skreiv "nesten". Det fordi det kan se ut som andre nå har begynt å skåre, sånn som Phillips og Hoilett. Og det trengs!
Laget kan ikke bare basere seg på en avslutter. Johnson er igjen ute med skade og Zamora er et nyttårsforsett - komme tilbake i kjempeform...

Benayoun er ikke kampklar enda. Han holder i 20 minutter, sier Harry om den saken. Så kanskje han får det fra benken?

Målfattig
Vi har et marginalt overtak på Leicester og jeg trur ikke vi gjør oss bort nå heller. Men å sove fra start er tabu. Skårer revene først taper vi denne kampen.
Mitt hovedtips er 1-0 til oss men 1-1 kan bli fasiten pga styrken de viser etter pause.


Vårt forrige møte med Leicester var i mars 2011, der Neil Warnock´s menn var på stø kurs mot Premier League.