Av STEINAR SÆTHER

Så kom nummer to på rad! 1-0 borte over Cardiff er vi som alle andre fornøyd med. Vår mann mellom stengene, Seny Dieng, viser i hver kamp at han er rett mann på rett plass. Men mange gjør jobben sin nå, i alle lagdeler - i et mer aggressivt spilleopplegg. Og etter ankomsten til Austin har også skåringsvegrende angripere som Dykes og Bonne begynt å blomstre - foreløpig uten å skåre. 

Men tilbake til Dieng. Jeg har flere ganger sagt at spillere i lavere divisjoner i det engelske ligasystemet lettere blir seende gode ut i skotsk Premier League. Men jeg må gjøre et forbehold med målvakter. Unge Seny Dieng fikk bygd muskler og kvalitet mot fysisk sterke angripere. Viasat 2 viser inniblant kamper fra den skotske toppserien, og det er slående hvor tøff en må være for å lykkes. Så får det heller være at kvaliteten på spillet ute på banen ikke er all verden. Med Seny`s suksess slapp QPR med målvaktsskrekken når Lumley og Kelly ikke var helt å stole på. De sendte like godt Dillon Barnes nordover i håp om at også han kommer tilbake i prima Championship-stand. For det å være målvakt i Skottland og Championship er åpenbart to sider av samme sak.

Geitebukker på nytt bybesøk! Siden forrige møte 4. november, hvor vi vant 1-0 borte, har Wayne Rooney overtatt styrepinnen. Noe måtte gjøres etter en halvveis katastrofal høst under nederlandske Phillip Cocu. Rooney både spilte og var assistent til Cocu. Han visste dermed hva som måtte til - og laget har vist klar framgang spillemessig. Likevel ligger de på 21. plass med 5-7-12 og 15-25, det er 4 plasser under oss, som ergo har klatra til en plass nummer 17. 

Få endringer i spillergruppa til nå i januar. Selv om laget innehar ei lang rekke ungdommer under 20 år, er det de rutinerte som bærer byrden. Målvakta heter fortsatt Marshall - han kan forøvrig være ute med skade i dag. Formiddagstimene vil vise. Wisdom og Shinnie spiller det meste av kamper i forsvaret, mens Clarke, Byrne, Knight og Jòzwiak er mest å stole på i maskinrommet. Framme spiller Waghorn og Kazim-Richards omtrent 2/3 av kampene - uten at de skårer særlig med mål, til sammen 5 har det blitt.

I midtuka slo de Bournemouth 1-0 borte hvor det mest imponerende var at hjemmelaget gikk målløse av banen. Men poeng er poeng! De slo også Birmingham 4-0 borte, da sto det 3-0 allerede etter kvarteret spilt, etter et forsvars- og keeperspill som er det verste jeg har sett i Championship på veldig mange år. Til og med våre mål-"garantister" ville hatt lekestue da! Litt rart kanskje, men i de kampene Derby har spilt best fotball har de fått med seg 0 poeng hjem...

Både vi og geitebukkene har garantert 3 mann ute med skader, og det kan altså bli en fjerde geitebukk om Marshall ikke kommer på banen. Vi mista Carroll for lang tid framover, og han ligger på samme sjukehusrom som de to andre. Wallace kan rekke kampen, men jeg tror det ikke. De Wijs er antagelig ikke klar etter overgangen, dog bør han være aktuell om ei uke. 

Derby har ikke gjort nettsus mer enn 15 ganger, vi har i det minste 22 av sorten. 30 baklengs for vår del er helt greit, Derby altså 5 færre. Av den grunn har jeg bestemt at kampen i dag ender 1-0 eller 2-0 til oss. Hører dere, Austin & co?