AV STEINAR SÆTHER

071219 pre badge.jpegGudskjelov, at vi fikk den bakre kroppsdelen i gir igjen borte mot geitebukkene. 1-1 blei det, men den kunne vi reist seirende hjem fra med litt mer hell og dyktighet. Vi kom under ganske tidlig, derfor var det helt suverent at juvelen Eberechi Eze lempa ballen i mål fra straffemerket. Vi trengte den derre!

Lørdag er vi vertskap for prestene fra Preston. Gjestene våre kommer fra en plassering innafor sluttspillssona, de er nå nummer seks etter å ha tapt de tre siste kampene. Antagelig har laget til Alex Neil overprestert noe, jeg tenkte før seriestart at en plass midt på tabellen ville være sannsynlig. Men kanskje de klarer bedre?

Hittil i høst har han stilt med gode Declan Rudd i mål - ingen andre har fått spilletid. Fire mann utgjør som oftest backrekka; Bauer, Davies, Rafferty og Fisher. Midtbanen er lagets navle og hovedpulsåre. Mange spillere har mye spilletid, det uten at det ser ut til å gå utover kvaliteten. En av mine favorittspillere i Championship er Tom Barkhuizen, og han er en essensiell ingrediens midt på. Skårer mål gjør han også, fem i tallet til nå. Ja, hele midtbanen har skåra ikke mindre enn tjuefire av lagets mål. Den ledende kommer fra Jamaica og heter Daniel Johnson - som har netta åtte ganger. Den ledende spissen, Sean Maguire,  står kun med tre mål. 

Fredag kveld ser det ut som prestene kan mangle 3-4 spillere, Warburton får kanskje tilbake Barbet, som igjen betyr at kun Kelly med hanskene står over.

QPR er det eneste laget i hele proffligaen, altså blant 92 lag, som ikke har holdt nullen ennå. Det betyr at vi kommer nærmere, noe annet er helt ulogisk. Hjemme er vi verst med stygge toogtjue(!) mål. Barnsley som foreløpig "eier" sisteplassen har, kremt, kun tjue. 

Vi har tapt de seks siste kampene mot Preston - som også betyr tre hjemmetap på rad. Borte har prestene 2-2-5 og 6-12. Det gir et håp foran kampen! Inn fra høyre kommer Atle fra Gjøvik og sier at "nei, nå må dere komme til KPFS og få opp skåringsraten dere". Han er så grei med de stusselige, Atle!

Helgardering er det første som slår tippekupongen. Men jeg anser fortsatt Preston som favoritter, bl.a fordi vi ikke tar poeng mot lag innafor sluttspillssona. Og det er litt taktisk, for når jeg tipper at vi taper tar vi ofte poeng - foruten Forest... 1-3 ser gæ`ærnt nok ut! Midtbanen avgjør?