Av STEINAR SÆTHER

Så blei det dessverre et nytt tap mot geitebukkene. Forsåvidt et hederlig og urettferdig tap ettersom vi skapte flere og større sjanser enn bortelaget. Det teller ærlig talt lite når vi trenger alle poengene vi kan få i ei stadig nærmere nedrykksstrid! Olly og Birch er (offisielt) ikke redd for at det vil løsne for oss foran mål, jeg er nervøs hvert minutt fram til det skjer i flere kamper på rad.

Mye uavgjort
Ny hjemmekamp, nå mot en presumptivt sterkere motstander enn geitebukkene. Men Aston Villa har ikke tatt helt av i championship, for å si det pent. En bråte uavgjorte kamper har blitt etterfulgt av noen seiere hjemme og ditto tap borte. Villabassene til Steve Bruce er plassert som nr. 13 foran denne serierunden etter 6-10-5 og 22-21. Forteller igjen hva antall uavgjorte kamper har å si for poengfangsten. Sånn sett er Villa i en bedre poengmessig flyt nå med seier hjemme og tap borte. Tallene hjemme og borte er hhv 5-5-0 og 1-5-5.

Bortetapene har kommet mot lag som Norwich og Leeds i de to siste (uten å skåre sjøl) men verdt å merke seg at de i de tre kampene før det igjen, holdt både Brighton og Birmingham til U, og de slo Reading.

Kjente navn
Mannskapet brukt til nå: Italieneren Gollini har stått i mål i 20 av kampene. Backrekka inneholder flere kjente navn som Richards, Baker, Chester, Elphick, Hutton og De Laet. Av disse spiller mest sannsynlig Chester og Hutton. Midtbanen er egentlig samme sak som forsvaret, mange kjente som alle får godt med spilletid - så som Grealish, Adomah, Gardner, Jedinak, Westwood og Bacuna. Fremst regjerer Ayew, Gestede, Kodjia og McCormack. Men disse har ikke skåra mer enn 15 totalt sjøl om potensialet til langt flere er der. Agbonlahor virker å være utafor plukklista nå med 6 kamper og null mål.

Flotte navn innen engelsk fotball dette, erfaring i fleng fra PL både i Villa og hos andre. Steve Bruce jobber hardt med å skape LAGET, for det er der det svikter. De er ingen enhet, men det bedres gradvis og igjen kan vi bli andre mannskap sine nyttige idioter for å fremme deres framgang.

Skadesituasjonen
Maksimalt èn villabass på skadelista, vi har som vanlig Caulker og Robinson tvilsomme og Cousins er i samme kategori nå. Sylla har også vært skada men skal visstnok være klar igjen. Alt dette sies i 6-tida lørdag kveld. Mackie bygger hele tida muskler og det meste annet.

Statistikk, mine damer og herrer: Siden forrige tap for Villa på Loftus Road i 1991 har vi 4-3-0. Ikke så ofte i samme divisjon, med andre ord. På dette nivået har vi ikke møttes siden 72/73-sesongen, som igjen forteller hvor stabile Villa har vært på øverste nivå! Tilbake til kampen. Tjaronn Chery skaper stadig målsjanser for andre (hele 62!) men han har kun èn målgivende pasning på de 11 siste oppgjørene. Avslutterne våre blåser det meste utafor dessverre.

TV-kamp
Tv-kamp og greier, noe vi burde glede oss til. Hvor mange av oss er det som reelt sett ikke imøteser kampen klokka ett norsk tid med en stor dose skepsis, tru? Det første jeg tenker er at dette blir kampen mot Derby i reprise. Igjen ber jeg til hvem som helst om at vi skårer et tidlig mål, det første i kampen, sånn at utgangspunktet for psyken vår endres til det positive. Men første tips er dog som mot Derby 0-1 (som det blei).


14. mars 1992. Les Ferdinand blir matchvinner i bortekampen mot Aston Villa, for øvrig den siste sesongen før Premier League ble etablert.