For når QPR løper ut på The Hawthorns lørdag, er det stemmen fra Nittedal som skal beskrive hendelsene på gressmatta. Det har aldri tidligere skjedd at en norsk QPR-supporter har kommentert sitt eget lag.

- Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Ingen tvil, slår Jørgen Klem fast.

Fra damefotball til Premier League
Etter å ha kommentert damefotball, tippeligaen, europacup og portugisisk fotball siden 2009, har QPR-supporteren kommet inn i varmen hos TV2s kommentatorteam i Premier League. Det er her de siste 60 prosentene av arbeidstiden fylles opp. Så langt har han kommentert fem kamper i Premier League.

Klem medgir at det kan by på en utfordring å kommentere et oppgjør med laget han har fulgt siden tidlig nittitall.

- I utgangspunktet er jeg nøytral, slik en god kommentator skal være. Men skulle QPR klare å sikre tre poeng på overtid, spørs det om jeg klarer å styre meg. Uansett skal jeg ha på meg drakten underveis. Med tanke på hvor mye som står på spill, burde jeg vel ha på bleie også, ler Klem.

Studio
Oppgjøret i Birmingham kommenterer han via monitor i et studio i Oslo. Foreløpig er det kun TV2s hovedkamp som kommenteres fra stadion.

- Drømmen er jo naturligvis å få kommentere en kamp fra Loftus Road. Om det skjer kan jeg bare dø etterpå, haha!

- Hvordan forbereder du deg til kamp?

- Det viktigste er å spole tilbake og se opptak av lagene jeg skal ha. I tillegg bruker jeg Internett og Twitter. Vi får i dessuten mye informasjon fra selskapet Infostrada. Det dreier seg om voldsomme forberedelser, der vi kanskje bare får bruk for halvparten av informasjonen som er hentet inn på forhånd, forteller Klem.

Startet i 2009
35-åringen har lærerutdanning og jobber i dag i deltidsstilling ved Nittedal ungdomsskole. Det var i 2009 at han kom inn i TV2s kommentatormiljø.

- Jeg kjenner Morten Langlie, som er kommentator. For noen år siden spurte jeg ham om de hadde behov for flere. I 2009 ringte Morten og sa at TV-kanalen trengte folk. Jeg ble da satt på en prøvekamp, Valencia-Barcelona. Dette var en cupkamp som jeg kommenterte i opptak. Det gikk greit, og var veldig gøy, sier Klem.

QPR-fan siden 1990
Han ble hekta på QPR i sesongen 1992/93, men fikk sitt første oppgjør live 6. oktober 1990, da QPR og Tottenham møttes på Loftus Road.

- Jeg husker veldig godt Paul Parker, som var svært god. Erik Thorstvedt sto i målet for Spurs, ikke dårlig han heller, minnes Klem, som ikke har problemer med å definere seg selv som fotballidiot.

- Jeg elsker fotball. Det er bare herlig å se matcher, og jeg har i alle år vært ganske opptatt av hvordan folk formidler kampene. At jeg selv har kommet inn i kommentatormiljøet ser jeg på som et privilegium, avslutter QPR-supporteren.