Klarer vi playoff?

Klarer vi playoff denne sesongen? Selvsagt klarer vi det, alt vi behøver er å bli like gode som Norwich.

360_F_250279240_zWrxAaKVRxjAZPzzKgQV09kgRRF1sZlh

Av DAG HÅKON HELLEVIK

Etter 19 poeng av de siste 24 mulige har fansen begynt å spekulere i om vi har sjansen til å bli topp seks i mai. Og selvsagt har vi det, sjansen altså. Spørsmålet er bare hvor stor den sjansen er.

Hvis vi utjevner tabellen slik den ser ut i dag og tar høyde for Barnsleys hengekamp, så vil Reading og Barnsley med 51 poeng knive om den magiske sjetteplassen. De vil ha en score gjennom sesongen så langt på 1,6 poeng per kamp, noe som tilsvarer 73 poeng etter full serie på 46 kamper.

For å komme likt trenger QPR i så fall 33 poeng på våre gjenstående 16. Det er marginalt mer enn to poeng per kamp. Ser vi på dagens tabell er det bare ett lag som har et snitt på mer enn to, og det er tabell-enerne fra Norwich. Vi må med andre ord være like gode som dem herfra og inn for å ha en sjans.

Championship-tabellen for de senere årene viser at grensen for playoff har variert fra 68 til 80 poeng, men de fleste sesongene har den ligget på 74 eller mer. Muligheten for at 73 poeng ikke holder er derfor stor, og i så fall trenger vi et snitt et stykke over to i snitt. 

QPRs poengfangst siden nyttår, 19 poeng på 8 ligakamper, gir et snitt på 2,375. Klarer vi dette også på de neste 16 kampene ender vi med 78 poeng i mai, og i så fall er sjansen for topp seks meget stor. 

Kommer vi til playoff, og deretter til finalen, så skal denne artikkelforfatteren love å sitte på Wembley og spise Mark Warburtons pannebånd. Men det forutsetter ytterligere et par ting selvsagt. Det ene er at vi slipper inn på Wembley for å se finalen, og det andre at Mark Warburton begynner å bruke pannebånd slik at vi kan ha noe å spise. Det siste er vel sant å si det minst sannsynlige av alt.

 

 • Forlaget QPR

  Jeg tenker for egen del at vi fortsatt skal holde beina på jorda. Det er sinnsykt deilig at vi gjør det bra og sanker poeng, men årene har lært oss at vi kan være veldig ustabile. En lang god rekke kan etterfølges av en dårlig periode. Jeg vil heller overraskes positivt om dette fortsetter enn å bli sykt skuffet om det snur ned.

  2021-02-27 11:16:52
  [Svar]  Link
 • Servitør

  Om pannebånd spising på Wembeliiiii blir en aktuell utfordring så stiller jeg mere enn gjerne disponibel som kokk eller servitør. Tar med en kagge vin av beste sort

  2021-02-26 19:19:50
  [Svar]  Link