Vår andre opprykkskollega er ikke blant de mektige i PL. Men det er ikke Nordvik heller, og der tapte vi 1-2.
Altså er ingen av kampene i PL enkle - selv om noen er verre enn andre. Og vi har gjort våre erfaringer mot liverpudlene og begge Manchester-lagene. Og Spurs. Men det var mot Chelsea vi gjorde det godt nok til å vinne den eneste hjemmeseieren til nå.

Svanene sine erfaringer er også mot Manchester-lagene og kom verre ut enn oss, tap mot Chelsea, samt tap også mot Arsenal som vi møter lørdag. Men de makta 0-0 på Anfield i en kamp med omtrent samme kampbilde som vi opplevde.

Hva viser dette? At svanene og vi egentlig er ombord i samme skute.
Ytterligere bevis er tabellposisjonene våre. Vi har nå sklidd ned til sekstendeplass, svanene befinner seg to plasser over fordi laget har karet til seg to uavgjorte mer oss.

Waliserne spiller pen fotball. Men de er ikke spesielt spennende hva antall mål begge veier angår.
De skårer det samme som oss men gjør langt færre tabber bakover. 11 færre, for å være nøyaktig.

Plasseringen skyldes ene og alene borteformen hvor kun tre uavgjorte er oppnådd. Hjemme på frihetsstadionet derimot er de en munnfull uansett hvem du er.
Det er kun Man Utd som har reist hjem derfra med alle poengene. Tallene er 4-3-1 og 10-2.

Teoretisk ender altså flertallet av kampene med 1-0 til svanene. To innslupne er en fantastisk prestasjon og vitner om organisering og ryddesjaumentalitet av ypperste merke - og er selvsagt best i PL. Man City er nærmest med 4 innslupne hjemme men de har da også skåra 18 flere! All kredit til målvakta Michel Vorm som har flest smultringer til nå, 8 stykker. Og selvsagt stor kredit til manager Brendan Rodgers som åpenbart har fått mer erfaring enn han hadde i Reading. Se opp for denne karen i større klubber seinere!

Men normalt skal et lag som Swansea slite etter hvert. Og formen er litt nedadgående. De har siden starten av november, sju kamper, kun 1-3-3, og i fem av disse kampene har de skåra hele null mål. Og de har kun møtt Man Utd av de store lagene.

Jeg trur nok ingen med hjertet i klubben vil bli minnet på tidenes nedtur som de opplevde i "de dager" hvor de faktisk ledet toppserien oppunder jul, for så å rykke ned.
Nedturen blei så voldsom at de rykka hele veien ned til fjerde nivå... Det skal ikke mer enn 3-4 dårlige resultater til før de står med alle fotballskoa midt i gjørma.

Januarvinduet får liten oppmerksomhet av Rodgers siden økonomien tilsier lite handel.
Der er vi utrolig heldige - selv om Messi og andre giganter forblir der de er.
Noen spesielle å se nærmere etter? Vel, toppskårer er Daniel Graham med 5 mål og Scott Sinclair har 4. Sistnevnte har en kort forhistorie hos oss.

Målvakt Vorm er vel det nærmeste en kommer ordet "stjerne" med sin statistikk. Andre navn er Bodde, Tate, Caulker, Williams, Dyer, Monk og Rangel. Og vi må nevne Routledge selv om han ikke spiller alle kampene. Han er en av heltene fra opprykket vårt i mai!

For vår del var det en liten framgang mot Søndre Land etter å ha blitt overkjørt i to kamper på rad. Bare så synd vi ødelegger for oss selv med tre store feil som alle ender med mål i mot.

Det positive fra kampen onsdag var en nyrestaurert Adel Taarabt, som etter sitt innhopp virkelig satte standarden for hva vi bør kunne forlange. Han skåra ikke men han sørget for en ny giv som endte i to mål og ytterligere et par bra sjanser. Der vi før i kampen sendte ballen i høyden framover, gikk nå ballen mye mer langs grasset. Det er der vi har vår force!

Skadesituasjonen er mye bedre. Campbell er frisk og det ville etter mitt syn vært spennende å se ham sammen med Heidar på topp.
Skal Taarabt starte, og det bør han, er jeg skeptisk til Traorè på venstreback. Altså inn med en defensivt orientert Hill.

Blir Ferdie og Hall klare er de aktuelle fra start for vi trenger nytt blod bak i midtforsvaret. Ellers vil nestemann som skårer mål for oss ta oss til 100 totalt i PLs historie!

Samtidig nevner jeg at vi har en treffprosent på usle 35 mellom stengene, og det er dårligst av alle i PL. At vi har spilt bra og fått resultater mot svanene den seinere tid bør bety noe for psykologien vår.

Det er bare å stå på der framme!
Og der bak...