Av STEINAR SÆTHER

Litt overraskende var det at vi møtte et for dagen tannløst Ipswich på Boxing Day. I live-oppdateringen hos Get London West blei vår gode mann Alex Smithies nevnt ved navn kun èn gang under kampen. 0-0 er et ganske bra resultat, et resultat som forteller at vi nå virker solide i forsvarsspillet vårt, men som igjen forteller at vi ikke er skarpe nok framover. Det koster oss dyrt i form av tapte poeng. Den største sjansen etter mitt syn hadde Bidwell, riktig nok fra litt skrått hold, det vil si hjørnet av 5-meteren, hvor han med tøflene på får til en slags "vipp" inn til målvakta som i oppreist stilling dytter den svake avslutningen over tverrliggeren. Hva med litt is i magen og støvlene, bruke det halve sekundet ekstra til å få kroppen i riktig posisjon over ballen, og så dra til med slegga! Dette gjelder hele bunten av avsluttere!

En rask tur gjennom sentrum og over elva, og vi stopper utafor The Den i kveld til flomlyskamp. Millwall er en gjeng løver som brøler uten at det skremmer like mye hver gang. Løvene har identisk statistikk som oss, 6-9-9, kun en noe bedre målforskjell gjør at de har plassert seg to steg over (med Reading i mellom). Hjemme i sørøst-London har løvene ganske sterke 6-3-3 og 21-14. Det er borte det svikter, for i motsetning til oss har de ennå ingen trepoenger! Tallene da er 0-6-6, og ynkelige 5 mål er skåra. At de taper kun med ett mål i hver bortekamp (13 innslupne) de taper, blir da uinteressant. 12. september spilte lagene 2-2 på Loftus Road.

Hjemmeformen må sies å være god for tida. 2-2 mot Wolves tirsdag  i en underholdende kamp, og før det, seier over både Middlesbrough og Sheffield United. Men 0-0 mot Hull og ikke minst tap for både Barnsley og Burton trekker ned.

Manager Neil Harris har få dominerende hanner i løveflokken. Archer vokter målet på gjennomsnittelig vis. Forvaret endres lite fra kamp til kamp; Hutchison og Meredith spiller hele tida mens McLoughlin og Cooper de fleste. Midtbanen inneholder den største stjerna, for å sette en betegnelse på George Saville. Spiller alle kamper og skårer mål, 7 av dem så langt, og han er ofte regissør på andres sjanser. Andre som spiller ofte er Wallace, Tunnicliffe og Ferguson. Ingen dårlig midtbane dette - når de vittelig er gode! Spissene ligner på våre, de samme styrkene og svakhetene, som igjen betyr at de skårer for få mål. Morison er den i championship som har avfyrt flest skudd uten å skåre, hele 52 ganger! Men Gregory har i det minste 4 mål, to andre spisser har 2.

Vi har en fordelaktig statistikk mot løvene! Kun ett tap på de 13 siste kampene uansett bane og turnering holder mål. Og foruten de to seirene nevnt hjemme nylig har de ingen andre i løpet av de siste 11 kampene, så totalt sett er formen middels minus. 

Harris kan ha et par fravær i dag, det samme har garantert Holloway i Lynch og Perch, hvorav altså sistnevnte trener seg opp igjen nå. Men nummer 3 ute er jo Scowen etter to gule sist. Mackie skal være klar nå etter både suspensjon og sjukdom. Blir ellers spennende å se hvilke unggutter som Holloway har med i dag.

Klassisk lokaloppgjør tilsier klassisk resultat 1-1. Dette er atter en kamp vi har sjansen til 3 poeng, men så lenge vi ikke skårer mer enn ett mål (og knapt nok det!) i kampene, kan det fort ende 0-0 også. Forutsatt at forsvarsspillet sitter som det skal.