AV STEINAR SÆTHER

Endelig snudde det! Kampen mot Birmingham endte motsatt av de foregående kampene. Vi slipper endog ikke inn mål. Der hvor vi har hatt uflaks eller har vært udyktige i de siste kampene, hadde vi nødvendig flaks og var dyktige i gjerningsøyeblikket nå. Legg alltid frispark mellom stengene har vært mitt mantra i mange år, en ønsket eller uønsket berøring og målvakter sliter stort. Det tenkte kanskje Chair også på 1-0. Mål nummer to var pur klasse!

Besøk av selveste Preston skjer ikke hver dag. Når presten banker på døra er dessverre sånn at han eller hun kommer med dårlige nyheter. Når denne Preston kommer til KPFS i dag, skal vi ha gode planer for å sende han på dør uten poeng.

Vi tok noen viktige steg oppover igjen tirsdag. Vi er nå nummer åtte, og to poeng bak sluttspillet. Preston er nede som nummer sytten etter hele fem uavgjorte på rad. De første fem ga 2-0-3. Matematikerne blant dere ser da at de er fire poeng bak oss. Vi skårer en del flere mål enn dem, og marginalt flere sleppes inn. 19-14 sammenlignet med 10-12.

Formen til gutta fra Deepdale er temmelig god, for de uavgjorte har kommet mot Sheffield United, West Bromwich, Birmingham og Stoke. I mellom der slo de ut Cheltenham fra ligacupen med 4-1. Gevinsten av den bragden er et møte med Liverpool, også det hjemme. Til forveksling kan vår motstander se noe enklere ut...

Mannskapet manager Frankie McAvoy rår over er et ålreit lag uten stjerner å snakke om. Danske Iversen står alle kampene. Han kan trekke veksler på ei backrekke som oftest bestående av Storey, Van den Berg, Earl og Hughes. På midten regjerer reggaeman Johnson, Whiteman og Ledson. Hva så med folk som Sinclair, Barkhuizen og irske Browne? Ute av gammel og god form. Men skader har også satt sitt på denne lagdelen. Fremst stoler McAvoy mest på Maguire og danske Riis. Dansken er sammen med Whiteman (han skårer kun på hjemmebane) toppskårere med tre hver.

Fortsatt de samme ute hos oss. Stefan må sjekkes før kampstart. Preston har etter sigende to eller tre mann ute.
Fordi vi har spillere som utgjør en forskjell foran motstanderens mål, skal vi dra også denne i land. Ett mål er som kjent nok, og jeg tror vi vinner 1-0 eller 2-1. Men jeg avlegger ikke ed på det.