Av STEINAR SÆTHER

Det er lov å være litt skuffa etter 0-0 mot Swansea. Men bare litt. Kan godt være at dette ene poenget vil bli avgjørende i mai. Vi var ikke helt i orden fra midten og framover i kampen. Forsvaret og strekspiller Marshall ordnet opp i god stil, Marshall endog som hovedpersonen for å kapre det ene poenget. Willock var ikke like skarp og oppfinnsom slik vi kjenner han. Han ble da også byttet ut når det gjensto en halv time - og et vondt kne hjalp til med det.  Dykes mangler det siste lille nå om dagen, det så en på slutten når han fikk en stor, stor sjanse. Og vi glemmer ikke Amos` sitt skudd i stolpen. 

Så fasiten er at vi kunne tapt kampen om vi hadde vært uheldige. På en annen side skal vi være godt fornøyd med 4 poeng på to kamper hvor vi har slitt.
Warburton leter etter spillere som gjør at en underveis i kamper kan endre spillestil. Sanderson som underskrev før kampen skal visstnok være en slik spiller. Imidlertid er det framover han vil ha spillere for en plan B. Dykes og Austin er for like hverandre, Gray leverer varene innimellom, men ikke ofte nok. 

Men la oss kikke på tallene på tabellen, hjemme som borte. Nei, vi likte ikke så godt å tape for Stoke og Bournemouth! Men vi har tross det 7-4-3 hjemme, og slipper inn under ett mål per kamp. 17 mål framover er derimot ikke helt Fulham (hvem er vel det...). Borte har vi litt uvanlige til oss å være 7-2-4 og 23-20. Vi er tidvis gode borte denne sesongen, og bedre enn de fleste sesongene. Skårer en del mål samtidig som vi er litt rausere i de bakre rekker enn hjemme. Kanskje det henger sammen? 

Reading som besøker oss i ettermiddag, har 10 poeng færre enn Swansea når de parkerer bussen utenfor stadionportene. De kongeblå har altså ikke hatt all verden å juble over så langt. Det var også forventet, mannskapet er ikke blant de skarpeste i Championship. Laget er foreløpig plassert rett over nedrykkssonen med 22 poeng, som er 2 bedre enn Peterborough, det beste av de under streken. 4-0-8 og 12-20 tilsier at de glimter til, men ikke ofte nok. Formen: 1-3-8 på de siste 12 kampene. Seieren kom for ei tid tilbake, det borte mot Swansea. 4 tap på rad nå. 0-7 hjemme for Fulham må ha vært direkte smertelig!

Manager Jaunovic er en av dem som sitter mest utryggest i sin posisjon. Spillergruppa hans, som altså ikke er av de beste i Championship, har noen kjente spiller. Dann, Morrison, More, Yiadom i de bakre rekker, Ejaria og Drinkwater på midten, samt Carroll og Hoilett der framme. Men Carroll og noen av de andre har gjort sitt på et høyt nivå. En som jeg har utelatt er Jonathan Swift. Han innehar et langt høyere nivå enn alle andre på laget, noe han har bevist igjen før og etter nyttår. Jeg mener han i praksis er en god Premier League-spiller på sitt beste. Ellers må det nevnes at akademispillerne som har fått muligheten i sesongen, har gjort det tilfredsstillende.

Det fins ingen opplysninger som tilsier at gjestene i en "skadesesong" har flere skader enn i snitt denne sesongen, det vil si, tre mann er helt sikkert ute med skade, Hoilett spiller landskamper for Canada, Moore for Jamaica. Ny keeper på lån fra Arsenal i Karl Hein. Debut? Og debuterer Sanderson for oss? McCallum er ute til han ikke er ute lenger, mens Archer ikke har ristet av seg skaden ennå. Derfor er Walshe på benken. De Wijs nærmer seg spill, så er det slik at trioen i midten bak råder helt grunnen nå. Fullt fortjent! Stefan, rekker han kampen? Gray spiller for Jamaica om dagen.

Seks kamper uten seier mot "de kongelige" (ha-ha!). De har vært en plage for oss, så vi har noe å revansjere. Vi reddet oss inn ved Stefan i omvendt oppgjør. Godeste Swift laget som ventet trøbbel i den kampen - som han har gjort før. 

Reading vil gjennom våren jobbe knallhardt for å unngå nedrykk, ingen tvil om det. Vi lar oss ikke lure av plasseringen ettersom de er fratatt poeng, om enn ikke så mange som geitebukkene. Like fullt tror jeg ikke vi taper. Tenker mest på 1-1, dog med Willock i drift blir det 2-1. HU på kupongen!