Av STIAN KARLSEN

Det var knyttet spenning til laguttaket denne gangen. Det som tidligere har vært tålig forutsigbart var nå preget av stor usikkerhet. Skaden på Perch (ute i flere måneder) kom således veldig ubeleilig. 

Resultatet ble at laget fremdeles spilte 3-5-2. En kamprusten Steven Caulker kom inn i forsvaret sammen med Onuoha og Furlong. Vingbacker var Jamie Mackie(!) og Jake Bidwell. Josh Scowen var friskmeldt til oppgjøret, noe som gjorde at trioen på midten var uendret. Scowen, Luongo og Freeman. 
På topp spilte Conor Washington sammen med Matt Smith denne gangen, siden han faste partner (Jamie Mackie) hadde flyttet ut på kanten for anledningen. 

Tidlig scoring
Matt Smith sørget for at QPR tok ledelsen etter kvarteret spilt. Luke Freeman stopper opp, orienterer seg og lemper ballen inn i feltet. "Beistet" vårt stiger til værs og knuser både forsvar og keeper og setter inn ledelsen. Nok en gang er våre menn på hugget i første halvdel av matchen. 

Gleden skulle bli midlertidig, og det er av sine "egne" man skal ha det. I dobbeltforstand. Katastrofalt dårlig forsvarsspill av Caulker og Onuoha fører til et tilbakespill fra sistnevnte som er under enhver kritikk. Smithies rekker ballen såvidt, men Junior Hoilett (som virker til å ha fått fart på karrieren under Neil Warnock i Cardiff) er der å blokkerer utspillet og ballen går i mål. Utligningen virker så totalt meningsløs og unødvendig. 

Kaptein Onuoha må luke vekk disse unotene for de dukker opp 1-2 ganger per match og blir for ofte skjebnesvangre. 

Hjemmeledelse før pause
QPR er godt med i kampen på stillingen 1-1. Rett før hvilen skjer det mye i Cardiff. Først er det Jamie Mackie som får tid og rom rundt 16-meteren til Cardiff. Han lader skuddfoten og prøver å curle ballen hardt opp i Cardiff-keeper Etheridge sitt høyre hjørne. Avslutningen går i stanga og ut til femmeter for hjemmelaget. 

Straks etter kommer hjemmelagets Mendez-Laing seg fri fra QPR-forsvaret. Skuddet har retning lengste hjørnet til Smithies, men vår keeper går i full strekk og gjør en kanonredning. Dessverre er han tvunget til å gi corner, noe som skulle vise seg å føre til mål. 

Junir Hoilett tar corneren og på bakre stolpe dukker midtstopper Bamba opp og stanger inn 2-1 fra kloss hold. Dårlig timing på en scoring kunne man neppe ha fått. Lagene gikk i garderoben med Cardiff på opptur og QPR på nedtur. 

Cardiff best
I den andre omgangen var Cardiff det klart beste laget, og at tapet ikke ble større enn 2-1 kan vi takke Smithies og dommeren for. Førstnevnte viser høy klasse gang på gang og gjør noen redninger ut av en annen verden, mens dommeren annulerer svært  tvilsomt det som så ut til å være 3-1. 

Holloway gjør alle sine tre bytter i den andre omgagnen. Sylla får en halvtime for Mackie, Ngbakoto kommer inn de siste 20 for Washington og Wszolek får omtrent samme tid på banen da Holloway velger å ta ut Steven Caulker. En klart rusten Steven Caulker som sårt trenger gode opplevelser på banen. 

Nesten ran på overtid
Etter at Cardiff har kjørt matchen de siste 45 minuttene så kommer QPR til en stor mulighet på overtid. Lang ball blir pumpet inn i feltet mot Sylla, Cardiff klarer ikke å få klarert og etter litt klabb (Smith bommer på ballen!) og babb i feltet snapper Ngbakoto opp lærkula. Kun noen lange fingertupper fra Etheridge sørger for at Ngbakoto kan bredside inn utligningen. 

En utligning hadde smakt fortreffelig, men et aldri så lite ran. Cardiff var det beste laget og vi må innrømme at det var fullt fortjent at alle tre poengene ble igjen i Wales denne gangen. Vi er absolutt ikke overkjørt og gir dem kamp, spesielt de første 45, men vi mangler det "lille" ekstra for å bite oss fast i øvre halvdel av tabellen. 

Bestemann
Aleksander Smithies. Blir han værende i QPR når vinduet stenger så skal vi prise oss lykkelig. Den mannen kan sørge for at vi tar mange "bonuspoeng". Heldigvis for oss har Huddersfield akkurat signert en gammel kjenning av oss (Robert Green), så det heteste klubbalternativet er vesentlig kjøligere. 
Uansett så gjør Smithies en strålende kamp. Man kan diskutere om han kunne gjort noe annerledes på utligningen til 1-1, men i mine øyne så er det Onuoha som må stå til ansvar for den. 

Scowen var igjen svært god på midten, og ser ut til å ha stabilitet i sitt spill.

Nå er det landslagspause før Ipswich venter hjemme på Loftus Road 9 september. Et Ipswich som har startet godt blir en fin skalp i jakten på Fort Loftus! 
Før den tid skal det spilles en veldedighetskamp på Loftus Road til inntekt for ofrene i den tragiske brannen i Grenfell Tower. Les mer  http://www.game4grenfell.com

U R´sss

Cardiff-QPR 2-1 (2-1)
Mål:
Smith (15) Hoilett (21) Bamba (45)

QPR: Smithies, Onuoha, Furlong, Caulker (Wszolek 72), Mackie (Sylla 61), Bidwell, Scowen, Luongo, Freeman, Washington (Ngbakoto 70), Smith