Av STEINAR SÆTHER

Ett poeng hjemme mot Birmingham er greit, særlig med tanke på våre seineste prestasjoner. Og andre omgang, selv om den endte målløs, var et godt steg framover. Men vi skårer fortsatt ikke mål i ordinært spill, det bekymrer nok Hasselbaink like mye som oss. At det kommer tviler ingen på, og jeg trur på jevnt over bedre resultater når vi kan skåre både i ordinært spill og via såkalte dødballsituasjoner.

Brewers - bryggerne - har hatt en brokete start etter opprykket. Ikke så overraskende for det er et "stjernefritt" mannskap, dog et homogent mannskap. Det er hovedgrunnen til at både (først) Hasselbaink hadde suksess og Nigel Clough har fortsatt i samme spor. En dedikert gjeng, dette! 

Burton har ramla ned noen plasser de siste serierundene - akkurat det samme som oss, og er nummer 18 mens vi er to plasser opp. Lagene har lik form, 0-2-2 på de fire siste. Totalt sier tallene for bryggerne 2-3-4 og 13-15. Gevinstene kom, sist, via 1-0 hjemme på Pirelli Stadium over geitebukkene for en måned siden, og før det, 16. august 3-1 hjemme over et overraskende svakt Sheffield Wednesday. I ettertid av gevinsten over geitebukkene har de møtt så sterke lag som Wolves, Fulham, Brighton og Norwich. 

Nigel Clough sitt mannskap: I mål har McLaughlin danka ut langt mer kjente Bywater. Backrekka består oftest av McFadzean, Mousinho, Turner og Brayford. Her må det sies at på morran i dag ser det ut som de to siste er ute med skader, og da vil antagelig Barker og debutanten Delaney spille i deres sted fordi en vanlig erstatter, Flanagan, er suspendert. Midtbanen er en god motor for laget med navn som Lloyd Dyer, Williamson, Naylor og Irvine. Kanskje får Choudury spilletid også. I front spiller nok Beavon og Atkins, men her vil Miller få spilletid. O`Grady er tvilsom med mulig skade.

Ettersom jeg har nevnt skader og suspensjoner for bryggerne, er det våre egne igjen å nevne. Den vanlige firlingen vår hospiterer på tribunen enda. Det er tvil rundt Ngbakoto, Polter og Cousins.

Vi har aldri møtt bryggerne i seriespill før, dog har vi et mindre minnerikt ligacupoppgjør fra 2014 som endte 1-0 fordel Burton. Hasselbaink besøker Pirelli Stadium for første gang siden avreise midt i sesongen da vi kjøpte han fri fra kontrakten de to hadde. 

Midtukekamp under flomlys er ikke vår største greie. Statistikken for sånne happeninger er ikke spesielt god for oss, men alt kan snus! Burton har et helt forsvar ute og det ville vært spennende å ha både Polter og Sylla på topp samtidig, med midtbanerekka vår aggressive bak dem. En knokkelkamp i vente! 2,40 i hjemmeodds er egentlig bra, og fristende, men dette er vidåpent. Kan ende med absolutt alt!