Av DAG HÅKON HELLEVIK

Nettquizen har vært en gjenganger på qpr.no siden 2006, og vinnerne etter spørsmålsserien i høst er Trond Williksen og Eivind Vasstrand. Trond hadde, sammen med Frode Rekve, flest poeng etter de fem spørsmålene, og vant trekningen mellom de to. Eivind vant den åpne trekningen mellom alle de andre som hadde scoret lodd i løpet av de fem spørsmålsrundene. Frode Rekve på sin side kan risikere å motta en liten trøstepremie som takk for innsatsen.

Tabelltips
En annen gjenganger på programmet er tabelltipskonkurransen. Hver høst ber vi våre medlemmer rangere alle klubbene i den divisjonen QPR spiller i, og for et år  siden handlet det om The Championship. 24 lag er imidlertid en komplisert kortstokk å stokke, så det er en prestasjon å plassere så mange som seks av dem på helt rett plass. Det var det to som klarte - nemlig Terje Gundersen og Vidar Aas. Terje kommer øverst på lista fordi han traff med QPRs fjerdeplass, noe bare to av de 30 deltakerne i konkurransen klarte. Begge fikk 13 poeng etter konkurransens tellemåte. Det samme fikk for øvrig også vår faste spesialist, Steinar Sæther. Steinar hadde bare fem helt riktige plasseringer, men han fikk til gjengjeld flere «halvpoeng» for lag som han hadde satt opp bare en plass feil. Når vi kommer så langt sender vi hovedpremier både til Terje og Vidar - og en oppmerksomhet til Steinar også for hederlig innsats.

Spillerquiz
Hver sommer har vi dessuten en oppgave som går ut på å forutse hvor mange av spillerne fra foregående sesongåpning som også spiller første ligakamp i den nye sesongen. Svaret denne gangen var at blant de 14 som var på banen mot Hull 16. august 2014 så var hele 8 også med mot Sheffield Wednesday 3. august 2013. Disse var Rob Green, Danny Simpson, Joey Barton, Ali Faurlin, Armand Traore, Charlie Austin, Bobby Zamora og David Hoilett. I denne konkurransen må du først tippe riktig antall, noe fem av våre innsendere hadde gjort. Av disse hadde både Bjørn Idar Hansen og Lars Ødemark hele syv riktige navn, og ettersom juryen er i det gavmilde hjørnet gir vi premie til begge i stedet for å foreta loddtrekning.

Hovedpremie i alle disse konkurransene er normalt årets QPR-drakt, men i år gjør vi et unntak. I protest mot den fæleste hjemmetrøya QPR har spilt med siden klubben ble funnet opp har nettredaksjonen bestemt seg for å boikotte NIKEs bastardaktige kreasjon. Alt er galt med denne vaskefilla, hoopsene går ikke helt rundt  og vi er tilbake til de tynne fangestripene vi hadde da vi sleit i PL mellom 2011 og 2013. Vi deler i stedet ut retroutgaven av Guinnes-trøya fra midten av 80-tallet.

Når den kommer i de heldige vinnernes postkasser avhenger av når vi rent praktisk får handlet dem inn. I mellomtiden får alle vinnerne en email med spørsmål om størrelse, slik at vi forhåpentligvis kan få sendt noe som passer sånn noenlunde i daglig bruk.

De som ikke vant får heller trøste seg med at de får flere sjanser. Vi kommer i løpet av kort tid til å annonsere både en ny sesong med nettquiz og en ny tabelltippekonkurranse - denne gang med de 20 klubbene i årets Premier League!