Av DAG HÅKON HELLEVIK

De varmeste potetene i kurven, ved siden av Chair altså, er Bright Osayi-Samuel, Ryan Manning, Paul Smyth og ikke minst Ebere Eze. Alle fem er i alderen 21 til 23 år og de har alle vist nok til å være av interesse for større klubber i både Championship og Premier League. 11.jpg

Manning og BOS har kontrakter som går ut når denne sesongen er over, men klubben har opsjon på et ekstra år på begge. Det betyr at de kan fristilles hvis QPR ikke ser noen  fremtid for dem, men det er ikke akkurat situasjonen. Begge ligger an til å bli tilbudt nye og bedre kontrakter med det første,  men uansett kommer ingen av dem til å spasere gratis ut døra i 2020.

Det er heller ikke tilfellet med Paul Smyth. Han har fått begrenset spilletid i Wycombe så langt på grunn av skade, men han er slett ikke avskrevet av Mark Warburton. Smyth har alle muligheter til å komme sterkt tilbake etter å ha fått A-lagserfaring i League One, slik tilfellet var med Ryan Manning som tilbrakte et halvt år i Rotherham i fjor.

Både Manning, Smyth og BOS har alle muligheter til å komme svært langt som fotballspillere, men Ebere Eze er likevel i en annen liga. Han har heldigvis også den lengste kontrakten, den strekker seg allerede nå til 2021 med opsjon til 2022. Det betyr likevel ikke at QPR lener seg tilbake i stolen, også Eze ligger an til å få et nytt og bedre tilbud - om han da ikke allerede har fått det!

To andre på omtrent samme alder, men som kanskje litt mindre hete i markedet, er Ola Shodipo og Joe Lumley. Shodipo er endelig tilbake etter en rekke skader, og fikk nylig en kontrakt til 2022.  Lumley fikk en treårskontrakt av Steve McClaren for et år siden, og den løper til 2021. Begge disse er nok likevel fornøyde med hva de har for tiden. Shodipo har fortsatt en del å bevise på Championship-nivå, og hva Lumley angår er han neppe ansett som uerstattelig selv om han nå har spilt fast i over et år.