Av STIAN KARLSEN

En frustrerende lørdag på Loftus Road endte med at QPR fikk med seg ett poeng. Ikke fullt fortjent kanskje, men desto mer gledelig. 

4-4-2
Harry valgte nok en gang ny formasjon. Hverken 3-5-2 eller 4-5-1/4-3-3 denne gangen. 4-4-2 falt valget på denne gang, og han gjorde fire skifter på mannskapet som ble lynsjet av Manchester United sist. 

Rob Green er fremdeles førstevalget med keeperhansker. Foran seg hadde han Isla, Caulker, Rio og Traore i backrekka. Kaptein Hill måtte altså vike plass. 

Barton og Mutch ble friskmeldt til oppgjøret og fikk tillit fra start, selv om det ikke varte så altfor lenge. Barton tok også på seg kapteinsansvaret fra start i denne matchen. Resten av midtbanen bestod av Kranjcar og Fer. 

På topp fikk Vargas sin hjemmedebut og dannet spisspar med Charlie Austin. 

Vargas nesten
Nevnte Vargas scoret for U21-laget i midtuken etter kun drøye minuttet. Han fikk nesten drømmestarten på hjemmebane for A-laget også da han testet Begovic i Stoke-buret med en lav suser fra drøye 16 meter allerede i åpningsminuttene, uten at det resulterte i nettsus denne gangen. 

Mål mot på første forsøk
Etter en livlig innledning så kom det selvsagt en tidlig baklengs. "Samme leksa om igjen" sitter man med følelsen av. Eks Molde-spiller Diouf satte inn 0-1 fra kloss hold etter flott forspill av Moses og Crouch. Crouch burde nok vært avblåst for klatring på en passiv Rio Ferdinand, men målet ble dessverre godkjent. Scoring på den første målsjansen selvsagt. 

Under minuttet senere er det nesten 0-2. Igjen er det på QPR sin høyre side det skjer. Victor Moses hadde chileneren, og vår høyreback, Isla i lommen i store deler av dette oppgjøret. Avslutningen til Moses tok derimot Green seg av denne gangen. 

Farlig kombinasjon
Moses og Crouch skapte ordentlig trøbbel for vår bakre firer gang på gang. De skapte også den neste målsjansen da de kombinerte fint. Crouch sin avslutning gikk centimeter utenfor stolpen til Green. 

Niko Kranjcar var igjen involvert i det meste offensive og kreative QPR foretok seg. Forsøket på langskudd etter drøye halvtimen spilt var godt, men ballen skrudde dessverre feil vei og utenfor. Joey Barton var kanskje friskmeldt, men måtte gå av banen med skade etter drøye halvtimen og ble erstattet av Matthew Phillips

Perfekt timet utligning
Det nærmet seg frustrerende pause da QPR kjempet til seg en corner i det 42 minutt. Mutch slo inn corneren fra venstre og Caulker steg til værs på bakre stolpe. Han headet ballen tilbake, forbi Begovic, og mot mål. Der var det to Stoke-spillere som prøvde og klarere uten å lykkes. Crouch fikk en tå på ballen, men kunne ikke hindre 1-1 til pause. God timing på scoringen og frustrasjon gikk over til håp når man gikk i garderoben. 

Ny skade og 1-2
I starten av den andre omgangen så måtte Mutch kaste inn håndkleet. To spillere ble testet før kamp, friskmeldt, for så å måtte gå tidlig av banen med skade!

Karl Henry kom på banen og sekunder etter så var stillingen 1-2. Igjen var det Moses som lekte med Isla, da han tok fra ham ballen, kom seg til dørlinjen og slo en perfekt ball inn til Crouch som var på rett plass til rett tid og dunket inn en ny Stoke-ledelse fra 8 meter bak en sjanseløs Green. 

Angrep uten sting
QPR måtte fremover etter scoringen. Konstellasjonen Vargas og Austin på topp fungerte på ingen måter som man hadde ønsket og Vargas måtte vike plass til fordel for kongen av Wembley (Zamora red.anm) etter 70 minutter. 

Leroy Fer kom svært nær utligning fem minutter før slutt da han headet et frispark fra Karl Henry ned mot stolperoten til Begovic fra 8 meter. Burvokteren til Stoke gjorde en god kvalifisert redning og fikk slått ballen til corner. 

Kranjcar sto frem
Desto mer QPR jaktet scoring desto mer sentral ble Niko Kranjcar i spillet. Hans ballbehandling sørget for at QPR fikk skapt press på Stoke da bortelaget måtte ty til ufine midler for å stoppe ham. Til slutt fikk Kranjcar dødballen han drømte om fra 18 meters hold sentralt i banen. Avslutningen var det svært lite og utsette på!
Kranjcar skrudde ballen nydelig over muren og i Begovic sitt venstre hjørne. Nydelig, nydelig, nydelig....

Da fire minutter overtid var over så var de aller fleste QPR-fans fornøyde med ett poeng når fløyta gikk for full tid. Spillemessig er det slettes ikke bra, men utrolig hvor viktig en enkeltmannsprestasjon kan være. Følelsen av å komme tilbake og ta poeng på en meget frustererende dag er faktisk gull å ta med seg videre. 

Ny kontrakt med denne basisen?
men Harry......og Tony.......
Dette kan da umulig være godt nok til å skrive under for to nye år?
Det har, i beste fall, vært skral lagledelse i innledningen av denne sesongen. 

Defensivt svakt
Dagens nedturer finner vi aller mest i de bakre rekker. Ferdinand spiller rett og slett ikke bra for tiden og rettferdiggjør ikke å holde en Onuoha på benken. Isla ble totalt avkledd defenivt av Moses i denne matchen og bidrar ikke offensivt som tiltenkt da han ble hentet. (3-5-2 eller ei...) Caulker scorer riktignok et viktig mål, men bakover er det preget av usikkerhet i mye av det han foretar seg. 

Plussen
Dagens mann i QPR-drakt er uten tvil Niko Kranjcar. Ser ut som en ny spiller sammenlignet med fjoråret. Den lettere utgaven av Kranjcar er ikke bare lettere, men også en langt større offensiv trussel. Det er noe dette QPR-laget trenger mer enn noen gang. 

QPR-Stoke 2-2 (1-1)
Mål: Diouf (11), Caulker (42), Crouch (51), Kranjcar (88)

U R´sss