Av STEINAR SÆTHER

Jaggu klarte vi å tape kampen tirsdag. La gå at Blackpool gjorde det vanskelig for oss, men det visste vi ville skje - som det gjør i de aller fleste kampene i Championship. Dog var vi sjøl som sto for elendigheta. Dykes har ikke vært god i de tre første kampene, på tross av ei flott skåring mot Boro. Tirsdag var han svakest av alle i striper! Da Stefan stjal ballen fra en uoppmerksom forsvarer og ga ballen videre til Dykes, var denne overbevist om at han var offside. Om han hadde orientert seg litt ville han sett at høyrebacken opphevet offsiden. Dykes sin avslutning bar preg av tilbakespill; som om han gitt opp sjansen allerede. Ytterligere en sjanse han fikk kunne gitt mål. To til tre mål foran før pause ville vært "rettferdig", men rettferdig har fotball aldri vært!

Rotherham har jeg litt trua på denne sesongen. Så langt under Paul Warne har laget prestert 1-2-0. Hjemmekampene har endt med, først, uavgjort, så seier med hele 4-0. Den eneste bortekampen var tirsdag og endte 0-0 i Preston. Nyopprykka og ivrige på å drikke øl med de store!

Sesongen starta med 1-1 mot Swansea i en kamp som var like jevn som resultatet tilsier. Bortekampen etterpå mot Coventry blei avlyst på grunn av banens tilstand. Hjemmekampen mot Reading var en særs underholdende affære, ikke minst for hjemmelaget. Første omgang blei selve drømmeomgangen da alle målene kom. Kampen tirsdag blei en rein forsvarskamp, hvor både forsvaret og svenske Johansson i målet storspilte.

Når kampen sparkes i gang, er det sannsynlig at begge våre eks`er spiller. Både midtstopper Grant Hall og spissen Conor Washington tjenestegjør nå for Millers. Hall er på utlån fra Boro og spilte sin første kamp tirsdag - med bravur - som han ofte gjorde for oss! Washington spilte sammen med Hall i to sesonger, Hall årene 2015 til 2020, Washington 2016 til 2018. Sistnevnte skåret 13 mål på 92 kamper. Han kom fra en ganske god karriere på the Valley. Nå har han skåret ett mål på tre kamper for Millers. Hall spilte hele 130 kamper, hvorav en lang periode som kaptein.

Paul Warne har flere kjente og gode navn. Peltier, Johansson, Barlaser, Harding, Rathbone, Eaves og kaptein Wood. Andre vil, tror jeg, overraske positivt, så som spissen Ogbene. Han har skåret to mål allerede.

Beale har lurt meg to ganger ved å si at "Willoch er klar". Men så har det lokale helsevesenet sagt motsatt... Nå skal han (igjen) være klar til dyst, og det er helsevesenet som sier det. Da har vi veldig lyst til å tro på dem! Richards skal visstnok også være spilleklar. Om han starter er ikke sikkert.

Jeg antar Willock starter. Det skal bli interessant å følge han, Chair, Roberts, Armstrong og Richards. Alle har åpenbare kvaliteter, slik at samarbeidet dem imellom er nøkkelen til vår suksess. En eller to mann er ute for Millers, deriblant Eaves. Sies det fra Yorkshire fredag kveld.

Etter tapet tirsdag forlanger mange at vi slår hardt tilbake mot Rotherham. Og hvis Willock starter gjør vi det! Om Armstrong dytter Dykes ut på benken er ikke helt åpenbart siden Dykes er den beste hodespilleren av dem. Og både Laird og Paal har gode innleggsfoter, slik at det kan være at Dykes overlever av den grunn. Mitt tips denne gang blir 3-1 til oss.