Av STEINAR SÆTHER

Hvor mye tid skal en bruke på et gørr kjedelig oppgjør uten mål? Litt faktisk. Vel, ett poeng er nå en gang ett poeng. Jeg mener vi vant ett poeng ettersom det som var av muligheter falt til hjemmelaget. Litt ineffektivt og kvalitativt mediokert av spissen Etete, var heldig for oss. Og det kunne gått vår vei også.

Samtidig var Dieng med på sjansene. Med unntak av skuddet som Etete blåste over, er jeg sikker på at Dieng hadde tatt alt annet. Midtstopperne våre, Dunne og Dickie, rydda godt opp. Også de dro god nytte av Etete og andre gjester innenfor seksten, så ærlige må vi være. Backene var helt ålreite i det defensive, men særlig Laird var tam fremover. Field gjorde for så vidt jobben han pleier, det uten altfor mye "hurlumhei". Makker Iroegbunam var vel den som bidro mest til det kreative med sine (få) raid forbi hjemmelaget sin ditto lagdel. Ute på vingene gjorde ikke Willock og Adomah særlig mye for å krydre spillet fremover. Men som alltid(!) er det Dykes som får kjeften. Vårt slappe spill gjorde at han faktisk ikke var i nærheten av ballen de første 22 minuttene! Da ble det to ballvinninger på under to minutter, før han på ny fikk ballkontakt etter 29 minutter... Dykes starta omgang 2 med å hente ballen helt nede på midtstreken, for så å få null respons fra de andre - ingen løp, ingen bevegelse overhode. Kampen behøvde et mål for å komme i gang. Vi kunne fått en gyllen sjanse da utskjelte Dykes ble dratt ned i feltet når han under en cornersituasjon brøt foran den klynga han i utgangspunktet var en del av. I mitt hode en klar straffe til oss og gult kort til synderen, som ikke var interessert i ballen. Kampleder Stround ringte ikke en venn - meg! - og vi endte altså opp med ingenting. Stroud gjorde for øvrig en bra kamp, med ett stort minus!

Luton Town kommer den korte veien inn til vest i byen. De kommer fra en foreløpig plass 12, og de kommer med brystkassa fram. Sist natt ut var det Norwich som fikk bank, selv etter å ha fått en mann utvist med to gule tidligere i kampen. Og i enden av det igjen, fikk kanari-manager Dean Smith sparken.

Vi er altså nummer 7 med 33 poeng. Luton er kun 2 poeng bak med èn kamp mindre spilt. Tett som hagl i Championship, for vi er 2 poeng fra fjerde plass, men det er også kun 3 poeng ned til Swansea på sin 16. plass. En kort men god eller dårlig periode sender lag både langt opp og langt ned. Hvor langt kommer en forresten med 11 tap? Helt opp på 3. plass om du vinner resten av de 24 kampene. Bare spør Blackburn!

Hatters opplevde det samme som oss nylig, at daværende manager Nathan Jones fikk et tilbud han ikke(?) kunne si nei til fra managerløse Southampton. Valget falt på Rob Edwards - med en fortid hos Luton sin erkerival Watford. Kanskje greit at Norwich ble slått, da...

Manager Rob Edwards vil nok påpeke viktigheten av å vinne to på rad, og han vil minne gutta sine på resultatet i motsatt oppgjør i oktober (3-1) - og hvorfor de vant. Horvath får som vanlig tillit mellom stengene. I et system som kan minne om 3-1-4-2 spiller ofte trioen Osho, Lockyer og Potts midtstoppere, men ettersom det var Osho som fikk to gule sist, får de en vikar. Clark spiller ofte mellom forsvaret og midtbaneleddet. I leddet foran spiller Mpanzu og Campbell i midten mens Doughty og Bree er vingbacker. Det fins et kjent ansikt blant dem som spiller noe mindre, nemlig vår gamle helt Luke Freeman. Tipper han får spilletid igjen i kveld. Adebayo og Woodrow spiller og skårer litt hver, men også Jerome og Morris får en del spilletid. Morris har 8 mål og ingen fast plass. Og hvor er Cornick?

4-5 spillere er ute eller må sjekkes før kampstart hos gjestene. Det var godt å se at Amos og Roberts er tilbake. Stefan er dog sterkt savnet. Richards var ikke i troppen sist, ei heller Clarke-Salter. Hva som er fasiten får vi se når tv-kameraene settes på litt før 19.00.

Får vi se et mer aggressivt hjemmelag i kveld? Tror ikke på en målfest nå heller. Critchley kan foreløpig se ut som foretrekker safety first, og når angrepsspillet går trådt med spillere ute av form kan det være hold i 0-0 igjen. Eller vil Chair og Roberts få tillit på bekostning av Willock og Adomah? Shodipo har ikke vært dårlig når han har fått spilletid. Heng med, og vi får alle vite 🙂