Av STIAN KARLSEN

Det hjalp lite at Ilias Chair var tilbake fra afrikamesterskapet til denne matchen. Riktignok var den lille magikeren nært da han traff tverrliggeren, men QPR maktet ikke å få ballen i mål. Dette til tross for spillemessig til tider ganske stor dominans.

Warburton hadde helt klart ønske om avansement, og noe annet ville vært smått sjokkerende. Marshall, Odubajo, Sanderson, Dickie, Dunne, Wallace, Johansen, Amos, Chair, Austin og Dykes er nok bortimot et optimalt lag fra denne stallen. Dessverre har vi fremdeles ikke blitt et cuplag man kan stole på...

Ward satte inn 1-0 midtveis i den første omgangen før tenåringen Jones sikret seieren. Som allerede nevnt så dominerte QPR oppgjøret og Ilias Chair var nærmest da  traff tverrliggeren. En blanding av en god målvakt, Steven Benda, og manglende dyktighet foran mål sørget for at vi, heldigvis en sjelden gang, gikk målløse av banen.

Chair var toneangivende på midten og hadde testet Benda både med skudd og farlig innlegg til Austin før hjemmelaget tok ledelsen. Ward var målscorer etter at Fuchs hadde fått sitt skuddforsøk blokkert og returen havnet hos nevnte Ward som var iskald. QPR forsøkte å svare på tiltalen og Odubajo og Dykes var begge veldig nært før hvilen.

Dominans til tross, 0-1 til pause.

Warburton gjorde et dobbeltbytte i garderoben og sendte ut debutant Hendrick og Adomah på gressmatten for de siste 45 minuttene. Luke Amos og Lee Wallace ble værende igjen for en tidlig dusj. Adomah var nær utligning med sin første berøring, på innlegg fra Odubajo, men Benda var på høyde med situasjonen og fikk avverget med en strålende redning.

Dykes testet Benda, før Chair fikk sin tverrliggertreff på frispark når vi passerer timen spilt.

62 minutter og Warburton føler at han må gjøre nok et dobbelt bytte. Dozzell og Thomas kommer inn for Chair og Johansen. Det var nok noen som følte en form for resignasjon i disse byttene. 10 minutter falt avgjørelsen da Peterborough doblet ledelsen.

Det skal hjemmelaget ha, de stod i stormen og red den av på mesterlig vis og forestillingen ble kronet med en vakker scoring. Mumba sendte Jones vakkert gjennom på høyresiden og skrått innenfor 16-meteren setter han den i lengste hjørnet. Den er ikke utagbar for Marshall, men noen keepertabbe er heller ikke kategorien.

Etter dette blir resten av oppgjøret mer eller mindre en transportetappe for begge lag. Peterborough går til 5 runde i FA-cupen for første gang siden 1986, og QPR kan konsentrere seg fullt og helt om ligaen denne våren. Mer er det vel ikke å legge i dette, selv om vi selvsagt hadde tatt et avansement.

Peterborough-QPR 2-0 (1-0)