Av DAG HÅKON HELLEVIK

Både Magne og Tore får en trøye for bryderiet. Den tredje premievinneren ble Stein Hanstad, som holdt følge med Magne gjennom fire av de fem rundene. Han får nå trøstepremie i denne konkurransen for andre år på rad!

Konkurransereglene gikk i all enkelthet ut på å tippe to kamper fra en utvalgt serierunde i Championship. Det handlet om QPRs kamp pluss en selvvalgt kamp fra de øvrige 11. Alle som fikk minst ett av disse tipsene riktig gikk videre fra den ene runden til den neste.

I første runde var det 24 deltakere, og av disse var det 8 som trodde at QPR skulle klare å slå Bournemouth hjemme. Alle fikk betalt for optimismen. Av de øvrige 16 var det bare 4 som klarte å tippe den selvvalgte kampen rett, og dermed hadde vi 12 deltakere i runde to.

I andre runde var QPR-kampen vårt borteoppgjør mot Birmingham, og her var troen på eget lag helt unisont. Alle tippet QPR-seier –  og alle tok feil. 6 av de 12 gikk imidlertid videre på riktig vinner i den andre kampen.

I tredje runde gjentok det samme seg. Samtlige deltakere hadde H i oppgjøret QPR – Huddersfield, som også endte med fadese. Denne gangen overlevde bare to deltakere, nemlig Magne og Stein, som i samme serierunde fikk betalt for sin tro på trepoengere til henholdsvis Swansea og Norwich.

Dermed var vi klare for ren finale i serierunden 2. april hvor QPR spilte hjemme mot Coventry. Her klarte begge å pirke inn både H på Kiyan Prince Foundation Stadium og riktig vinner i kamp to. Finalen gikk dermed til omkamp i serierunden 5. april. Her bommet begge på «ekstrakampen». Magne Buset fikk imidlertid betalt for sin usvikelige tro på at QPR for trehundreogtjuesyvende gang på gudvethvormangeherrensår skulle klare å hale i land en velfortjent nullpoenger borte mot Nottingham Forest. Stein Hanstad, som den historieløse plebeier han åpenbart er, røyk ut av konkurransen etter å ha levert et naivt og optimistisk tips om uavgjort. Sånn går det med folk som ikke har peiling!

Som alltid i våre konkurranser trekker vi også ut en vinner blant de deltakerne som ikke går helt til topps. Alle fikk ett lodd for hver kamp de hadde tippet riktig underveis, så i praksis var bare de som gikk videre fra første runde med i trekningen. 11 deltakere lå i potten med til sammen 24 lodd. Tre av disse loddene tilhørte Tore Karlsen som hadde hengt med til tredje runde, og det var han som hadde den nødvendige flaksen da quizredaktørens frue stakk handa ned i quizredaktørens Stetson-hatt, i sin tid innkjøpt på åstedet for skyteepisoden ved OK Corall i Tombstone, Arizona!

Ved den anledningen overlevde ingen av skurkene, så sammenlignet med dem er alle dere som ble slått ut underveis i vår versjon av Last Man Standing blant de heldige. Dere kan alle reise dere opp igjen, børste støvet av klærne, justere pistolbeltet og ta sikte på ny deltakelse neste sesong!