Av STEINAR SÆTHER

En omgang å bæsje i buksa av, en omgang i sitrende spenning! Kun straffebom fra en reprise av en kamp mot Port Vale borte på 80-tallet, hvor vi spilte oss fra nettopp 0-4 til 4-4. Jeg trur nok dessverre at kampen mot Watford fredag som kommer ødela fokuset til enkelte spillere, og med spillere i form og frekkheten som nådegave, var vi dømt til å tryne mot Blues. Trur samtidig at McClarens tale i pausa inneholdt noe om stolthet og ansvar overfor egne supportere. Uansett, andre omgang var elektrisk når en så at omgangene blei snudd fullstendig på hodet. Stakkars(?) The Loft som fikk alt midt i fleisen...

Vestover i bussen i kveld. Bristol City sine rødstruper kvitrer høylydt om dagen etter bunnsolid form over tid. 8 seiere på rad i alle turneringer, og 10-4-0 totalt på de siste 14, sier sitt, og resultatene er ikke tilfeldige. Jeg har over mange, mange år hatt manager Lee Johnson som en av mine favoritter, det fordi han er så grundig i sitt arbeid med egen spillergruppe og hvordan forholde seg til sine motstanderlag. Han får ikke de gjeveste jobbene men han er ekspert på å få mye ut av (på papiret) middels materiale - som nå. Jeg sier bare LEE JOHNSON!

Rødstrupene starta sesongen med delvis svake resultater, så begynte Johnson å få spillergruppa inn i sitt spor, og klatringen har skjedd sakte og rolig - stein på stein blei lagt - oppover tabellen. Ikke mange har lagt så mye merke til dem før de nå bruser med fjæra på siste sluttspillsplass. Rødstrupene kan i mai være sesongens svarte hest!

6-5-4 og 18-14 skriker liksom ikke mot deg som klare opprykkstall fra en hjemmestatistikk, 8-3-4 og 20-15 borte ligner mer. Men som sagt, det var første halvdel av sesongen som ikke var veldig bra, alt er annerledes nå.

Finske Mäenpää blir fortrukket som målvakt, har spilt 23 til nå. Webster, Hun, Kelly og Kalas spiller de fleste kampene i forsvar, neppe endringer i kveld. Midtbanen består ofte av Pack, Brownhill, O`Dowda og svenske Eliasson. Spissjobbene deles først og fremst av Diedhiou, Weiman, Patterson og Taylor. Disse har førstnevnte som toppskårer med 8 mål, de andre har delt 12 seg i mellom.

Rødstrupene har et godt nakketak på oss rangere. Gode tall i alle retninger, så hvis alt gjentar seg taper vi denne kampen på Ashton Gate. Skadesituasjonen til begge lag endrer ikke på det, for den er veldig hyggelig: 3-4 mann som spiller lite er ute med skader for hjemmelaget, vi nærmer oss storligen retur både for Cameron og Rangel - Hemed er jo klar.

Rødstrupene skal også spille FA-cup til helga, etter å ha slått ut Huddesfield og Bolton, men det er ikke før søndag. Således er det ingen grunn for Johnson til å rotere mannskap. Vi har kun 3 dager på oss til Watford-kampen på Loftus Road. Ergo er denne kampen, nesten på grensa til Wales, et forstyrringsmoment til den kampen. Jeg ser for meg at vi heller ikke nå er helt i vater foran kampen og at vi av den grunn taper. Kanskje ikke så mye, men tap er tap. Kvitrer rødstrupene fornøyd etter 2-1 i kveld?