Av STEINAR SÆTHER

Det gikk som jeg frykta mandag kveld. Leeds Badge.png1-3 hjemme uansett motstander er like fullt skuffende ettersom ethvert lag vil at ens egen hjemmebane skal være det berømte fortet. 3-2-3 forteller at Kiyan Prince Fondation Stadium foreløpig er langt unna å være vårt eget fort. Kampen fra vår side må sies å ha vært middels med enkelte plusser og en del minuser, derfor kan vi ikke klage over annet enn egne prestasjoner.

Nå venter Leeds på oss - uten åpne armer. Men i en divisjon hvor ingen har stukket av enda, og Leeds fortsatt er en av favorittene, mener jeg vi har en real sjanse for poeng. Imidlertid virker de liljehvite solide, særlig bakover på banen, kun 8 mål har laget slept inn, som er 18 færre enn oss. Men vi skårer mer, 24 kontra 17. Vi har mot normalt 4-0-2 på reis og behagelige 10-9 i målforskjell - da er det kanskje unødvendig å si at vi er det verste forsvaret på hjemmebane. Leeds har 3-2-1 og 5-3. Vi er nummer 8 på tabellen, Leeds er 3.

Manager Bielsa sitt mannskap er sterkt, ingen tvil om det. Spanske Castilla er blant enerne i Championship hva målvaktspill angår. White og Dallas er nærmest faste bakover mens det har vært noe skader på andre. Ellers vil Berardi være aktuell og kanskje kaptein Cooper er tilbake. På midten spiller nok Harrison, Phillips og Klich, men også her er det potensielle fravær på grunn av skader. Spanjolen Hernandèz er trolig ute, noe som kan gi rom for Shackleton eller Forshaw. Begge spissene Alioski og Bamford er det tvil rundt, det igjen åpner for Costa og Nketiah om de førstnevnte ikke får klarsignal. Douglas er uansett ute.

Mens vi snakker fravær: Barbet og Smith er tvilsomme i dag mens Hugill er tilbake fra suspensjon. Resten er helt greit, sa Warburton i går kveld.

Godt å tenke på at det kun er West Bromwich og nettopp Leeds som har stjelt med seg flere bortepoeng enn oss så langt! Leeds vinner for tida 1-0 hjemme, blant annet nettopp West Bromwich fikk akkurat den i fleisen nylig. Ellers har ingen av lagene en nærhistorienmed stort overtak over det andre - selv om de liljehvite har to hjemmeseiere på rad.

 

Trua på poeng er altså hjertelig til stede i ettermiddag. Ingen målrik affære har jeg trua på - mest på grunn av Leeds. Kanskje en dødball gjør susen...? 0-1 til oss...?