AV STEINAR SÆTHER

Leeds%2BBadge.pngDet blei juling i èn omgang på Griffin Park. 0-3 og andre omgang var ikke så veldig spennende - men vi vant da den! Biene hadde gjort hjemmeleksa ved å ta ut Eze og BOS, og legge hardt press på et vaklende forsvar. Lumley får som vanlig kjeft, som etter denne kampen er riktig. Men glem ikke de fire andre som spilte foran ham. Ingen trivdes med trøkket rundt seg, og Cameron gjorde Lumleys svake utspill om til en stor målsjanse - som blei mål. 

I ny tv-sendt kamp får vi besøk fra Yorkshire. Leeds Utd er fortsatt min opprykksfavoritt, er før helgas kamper nummer to på tabellen med 52 poeng, ett bak ledende WBA. Bakfra jobber Fulham seg sakte nærmere de liljehvite, nå er avstanden seks poeng. Leeds har kun èn seier på de siste fem. 1-2-2, sier fasiten. Ikke overraskende fikk de trøbbel mot Sheffield Wednesday for ei uke sida, hvor de tapte 0-2 hjemme. Når et uavgjort-"elskende" WBA igjen spilte U mot Charlton, fikk tapet liten betydning. Ingen av lagene på toppen er altså uovervinnelige - sjøl om WBA kun har tapt to.

Gjestene våre er knallsterke på bortebane, har spilt seg fram til 8-3-3 og 24-13. Da er de like sterke borte som hjemme (7-4-2). Marco Bielsa er en karismatisk manager og det er hva Whites trengte for å ta de viktige stegene op og fram. Men til nå har han ikke fått napp hos eventuelle ønska spillere, så ting forblir det samme som sesongen har vært. Og kanskje det er godt nok!

Vi har fått tak i Jack Clarke fra Spurs på lån ut sesongen. Kan hende han får spilleminutter her om ikke essene våre framover får det til. Interessant er det at Clarke kom fra nettopp Leeds til Spurs for ett år sida.

Skader er det i begge mannskapene. Vi har tre mann i forsvaret ute, Leistner blei klarert for spill i dag fredag, og får spille med Hall igjen. Cameron tilbake bak på midtbanen, takk! Tvil rundt fem mann hos Leeds, deriblant tre offensive. Kun Bamford er sikker på banen. Et par andre bakover som må testes før kamp, sies det, men de blir trolig klare. 

Leeds og London er er ikke gode busser. Gjestene våre har nå åtte kamper på rad uten seier i hovedstaden, den forrige seier`n var på Loftus Road i 2017. Om det er noe vi kan bygge videre på er uvisst. Jeg ser ikke for meg at dette oppgjøret ender med ett poeng til hver. Et av lagene kommer til å reise triumferende hjem! 3-1 eller 1-3, er mine tips. At angrepsrekka til Bielsa er så sterkt svekka høyner sjølsagt våre sjanser.

God kamp, ladies 🙂