Det var knyttet spenning til hva slags reaksjon Neil Critchley og QPR som lag ville få etter en traurig periode som endte med et foreløbig bunnpunkt i FA-cupen. Det så lenge ut til at reaksjonen var tilnærmet ingen verdens ting, men så introduserte Critchley sin nye spiss. Det endret kampbildet dramatisk.

QPR startet med en forutsigbar startellever:
Dieng, Laird, Dunne, Dickie, Paal, Field, Iroegbunam, Willock, Chair, Roberts, Dykes

Reading startet oppgjøret med "skrapjern" fra W12. Joe Lumley er skuddstopper, Jeff Hendrick var på lån hos oss i fjor og Junior Hoilett husker de fleste av oss godt. Ingen av dem har vært veldig savnet etter at de forsvant. Joe Lumley har fremdeles ikke blitt god med ballen i beina, Hoilett levde delvis opp til klengenavnet "Toilet", mens Jeff Hendrick fikk en særdeles god kamp mot oss.

Innledningen av oppgjøret var preget av lite risiko. QPR det førende laget, men fullstendig uten evne til å skape trøbbel og utfordre Joe Lumley. Det var faktisk ikke en nevneverdig episode før Jeff Hendrick dukket opp som troll i eske og satte inn 1-0 etter 28 minutter. Han blir satt opp til skudd fra drøye 25 meter og sender i vei en markkryper med bra trykk. Skuddet blir helt perfekt og stryker seg inn via den høyre stolperoten til Seny Dieng, som ikke kan lastes.

Etter scoringen er det Reading som styrer det meste, mens QPR får det til å se mer farlig ut når de først går i angrep. Dykes er nær ved utligning med en hælklakk fra kloss hold etter 33 minutter, men ballen triller halvmeteren utenfor. Etter 42 minutter så skal Jeff Hendrick være på farten igjen. Reading fosser ned på vår høyreside og legger inn i boksen. QPR klarerer i første omgang, men Yiadom plukker opp returen og lader til skudd fra 16 meter. Fire QPR-spillere kaster seg inn i forsøk på blokkering. Blokkeringen lykkes, men ballen går opp i luften i en bue mot bakre stolpe. Der står Jeff Hendrick og kan uforstyrret pirke ballen over streken, mens hele hønseflokken (les; QPR-forsvaret) ligger og sprader i andre enden av 16-meteren.

2-0 var krise. Crichley så preget ut, og de tilreisende supporterne så alt annet enn fornøyd ut. Tap her ville bety at mange allerede ville begynt å "skrike" etter managerbytte. Så brutal er fotballen.

Den andre omgangen starter med noen oppløftende minutter. Ilias Chair er svært nær på et frispark fra drøye 20 meter etter 53 minutter. Ballen stryker centimeter utenfor kryss-stolpen til Joe Lumley, som ikke hadde hatt mulighet dersom den hadde gått innenfor.

Etter frisparket så blir det tyngre. QPR spillerne er tydelig frustrerte og henger stadig mer med både hode og nebb. Dermed var det duket for innbyttere. Debutant Jamal Lowe kommer inn etter 64 minutter, og erstatter en Chris Willock som hadde en medioker dag på jobb. Det skal nevnes at Willock var den spilleren med det mest negative kroppsspråket på banen. Dette skulle vise seg å være et meget godt bytte. Da fikk vi plutselig entusiasme og to spisser på topp som skapte mer hodebry for Reading.

Tre minutter etter at han ankom på banen så gjør Lowe en god jobb på venstresiden og setter opp Tyler Roberts i boksen. Det Roberts gjør etterpå er det en anelse magi over. Han hælklakker seg forbi en forsvarer og kommer ned på hjørnet av femmeteren før han dunker ballen lavt i det lengste hjørnet. Deilig for Roberts og fantastisk for oss! 1-2. Det er fremdeles håp.

QPR har fått ny energi og kampen skifter helt karakter etter scoringen. QPR trykker på skikkelig og får betalt allerede etter 79 minutter. Roberts starter oppbyggingen av angrepet og får æren av å sette inn 2-2 til ellevill jubel.

Chair på venstresiden legger inn på bakre stolpe hvor Laird kommer stormende. Litt heldig får Laird med seg ballen, via en Reading forsvarer, og er alene på fem meter mot Lumley. Lumley gjør en strålende enhåndsredning, men ballen går videre til Roberts som har posisjonert seg i boksen. Han kan enkelt stupheade ballen inn i det tomme buret. Kampen hadde snudd og det var fremdeles tid til å finne et seiersmål.

Det blir mye boks-til-boks spill det siste kvarteret av matchen, og ingen av lagene klarer å finne de helt store mulighetene til å avgjøre oppgjøret. Etter seks minutter tillegg så blåser dommeren av matchen og sørger for at det hele ender med poengdeling tilslutt. QPR sitter igjen med seg en god opplevelse og noe som defintivt kan bygges videre på. Etter 60 minutter så det helt motsatt ut...  Jamal Lowe skapte mye entusiasme og satte fart i matchen etter han kom på. Blir spennende å følge om dette er tilveksten vi har trenger og har ventet på...

Ellers er backene våre det beste vi har for øyeblikket. Ethan Laird og Kenneth Paal er solide bakover og veldig viktig fremover på banen. Nesten alt som skapes av sjanser kommer etter offensive involveringer fra disse gutta.

Alle scoringene denne ettermiddagen ble satt av innleide spillere. Jeff Hendrick er innleid fra Newcastle til Reading, mens Tyler Roberts er hos oss på begrenset tid fra Leeds. Det er også verdt å merke seg at begge målgivende også kom fra innleide ressurser. Lowe på reduseringen og Laird på utligningen. Lånesigneringene gjør altså alt av målpoeng...

Reading-QPR 2-2 (2-0)