Av STIAN KARLSEN

Har ligacupen utspilt sin rolle?

Svaret er kanskje ikke entydig, men med den nedgangen i interesse som har funnet sted de siste sesongene, så bør varsellampene begynne å blinke ganske heftig. 

274 bytter
I helgen var det full runde i seriesystemet i England, og på tirsdag så var 38 lag i aksjon i den andre runden av Carabao cup (grusomt navn btw...)

På disse 38 lagene var det utført 274 bytter, noe som i snitt utgjør 7,2 bytter per lag! 
Seks av lagene hadde sågar skiftet ut samtlige 11 spillere som spilte kamp i helgen. Slikt sett blir det et b-preg på hele turneringen av. 

Publikum svikter
Fansen er ikke "dummere" enn at man skjønner slikt, og møter dermed ikke opp i hopetall. At det kun var 9700 tilskuere på Loftus Road i et lokalderby mot Brentford er et godt eksempel. Det er såvidt over halvfullt i et oppgjør som burde vært preget av prestisje og "hat". Eksempelet fra Loftus Road er lang fra enestående og jevnt over spilles det for halvfulle tribuner. 

Kritikken har også flagret rundt trekningen av de ulike rundene. Forrige trekning ble nesten en parodi da samme laget ble trukket to ganger og at det i tillegg ble en rekke misforståelser rundt hvilke lag som skulle spille hjemme/borte. Her var også QPR involvert da laget først ble presentert med bortekamp, og det tok litt tid før misforståelsen ble rettet opp. Trekningen av 3 runde skal, tro det eller ei, foretaes i Kina klokken 04:15 på natten!  Helt uforståelig, og dette bidrar da heller ikke til å opprettholde/utvikle interessen for cupen. 

Åpenbar bruk av troppen
Meningene er delte om alle utskiftningene. Ian Holloway står fast på sitt valg i å bytte ut 10 av 11 menn til oppgjøret. 

- Jeg ville at de andre spillerne skulle vise meg hva dette dreier seg om. Var de klare til å ta mot Brentford? Det så ikke slik ut, men jeg tar med meg endel positivt likevel. 

- Jeg ville gjort det samme om igjen fordi ligaen er det aller viktigste for oss nå. Det er marginer på dette nivået. Vi hadde noen gode sjanser på 1-3, men Brentford var kliniske og straffet oss. Jeg er fornøyd med måten vi responderte på i den 2 omgangen hvor vi presset dem i lange perioder. 

Hvem kan egentlig "ta" Holloway på disse uttalelsene så lenge denne cupen er inne i et blindspor? 
Det kan virke som om flere managere er fornøyd med å ha blitt slått ut, slik at de kan fokusere på viktigere oppgaver. Det er et tankekors...

Hvis man kan hvile sine viktigste spillere og, ikke minst, unngå unødvendige skader så gjør Holloway dette helt riktig. I tillegg får han testet flere spillere, så dette skulle man tro er vinn-vinn. Det eneste problemet er at det er fryktelig respektløst ovenfor de supporterne som faktisk kommer til stadion og løser billett for å se sine helter. De fleste av disse heltene er ikke engang i troppen, og da dukker man ikke opp neste gang det er snakk om ligacup! 

Ser ut som en ond sirkel dette.

Når sant skal sies så er vel ikke vi QPR-supportere så veldig opptatt så veldig opptatt av disse cupene. Dette med cup er det svært mange år siden denne klubben hadde noe greie på...

U R´sss