Av STEINAR SÆTHER

Tallene var klare, Coventry var best i alt foruten å skåre mål. Ballinnehav, antall avslutninger generelt, avslutninger på mål, hjørnespark og, ja da, antall frispark gitt. Men igjen hadde vi den avgjørende skåringen rett før slutt. Dette er vi gode på! Vi legger merke til det når Austin skårer, men legger vi like godt merke til det når andre skårer. Adomah i Coventry, Barbet for litt siden, Gray sitt mesterstyrke. Poenget mitt er at vi har så mange som kan skåre mål, 12 har gjort det så langt.

Etter kampene nylig, 4 på rad med seier, for ikke å snakke om 5 seiere og 1 U på de siste bortekampene, slår jeg herved fast at vi har fått en skikkelig vinnermentalitet i mannskapet. Vi står virkelig opp for hverandre! Om vi sliter med å fikse spillet som vi ønsker, som mot Coventry, kjemper vi oss inn igjen og er kapable til å vinne til slutt.

Nok en gang noen ord om den faste trioen foran. Herrene Dickie, Dunne og Barbet er nå så samspilte at å passere disse krever både ekstra muskler og kløkt. Vi har slitt med skader på vingbackene sånn at det egentlig er i de posisjonene har vært svakest. Men nå er det bare McCallum som er fraværende. Det eneste jeg personlig venter på er at Field skårer sesongens første, som den 13. spilleren. Marshall venter vi ikke på, han er der!

Hva er det mer å skrive om når det gjelder Willock? Ikke annet enn at vi må krysse alt som krysses kan for at han ikke blir solgt den siste uka.

Swansea kommer på besøk i kveld i stedet for seint i fjor høst. Sesongen til nå har ikke vært som de ønsket eller forventet. De er helt nede på 17. plass med 8-7-9 og 28-32 etter seieren på lørdag 1-0 hjemme over like ustabile Preston. Før det hadde de 1-2-5. Seieren var borte mot Championships klart svakeste lag Barnsley. Verdt å merke seg uansett er at svanene kun har spilt 24 kamper. Også et lite obs! ved at svanene allerede har 10 såkalte smultringer. Vanskelige å skåre på!

Om en ser på mannskapet til manager Russell Martin har han en ålreit tropp. Hamer vokter fortsatt målet, en ganske bra målvokter. Naughton og Manning spiller det aller meste i forsvaret. Sistnevnte skåret for øvrig målet mot Preston. Bidwell fikk sin debut mot oss lørdag ettermiddag, etter overgangen fra nettopp Swansea. 

Midtbanen er den svakeste lagdelen ut i fra hvem som spiller der. Grimes har spilt alt mens Smith, Downes og Ntcham har spiller mye. Fremst er det Paterson og franske Piroe som gjør livet surt for motstanderlagene. 19 mål har de mellom seg, akkurat sånn som spissduoen til Coventry hadde før de møtte oss.

Hvilke fravær kan vi vente oss i kveld? Martin melder om ingen skader men at nysigneringen Hannes Wolf kan få sin andre kamp - han debuterte mot Preston sist. Vi har 2-3 mann som kan miste kampen, sier Warburton, men navngir kun Stefan. Så, den som har lever får se det på Sky!

I går kveld vant Blackburn 1-0 over Boro. Om det var direkte fortjent blir en annen diskusjon, men det var en kamp med høy temperatur fra først spark på mannen... 10 gule ble delt ut, og det burde vært 2 gule og et tredje - som like gjerne kunne vært rødt. Uansett betyr dette at med seier i kveld, om vi klarer det, rykker èn plass opp til nummer 3. Jeg tror på seier 1-0.