Av STEINAR SÆTHER

To uker sida forrige kamp. Dette var egentlig en kjærkommen pause for alle dem som var blitt småskada og som helt sikkert ikke ville vært klare forrige lørdag. Men fredag kveld er veldig mye i det blå.

Skader
Hoilett, Dunne, Carroll, Phillips og Jenas må alle sjekkes opp mot kampstart. Fra før av veit vi at Faurlin ikke er klar før ut på høsten neste år, Zamora nærmer seg mens Onuoha dessverre ikke klarte å fullføre på skikkelig vis bortekampen mot Reading, og vi ser ikke han på noen uker. Det kan åpne for amerikaner`n vår som jeg ikke har lært navnet på enda.
Ellers ser det ut som Kranjcar er klar. Petrasso veit vi nå ikke får sin debut for oss med det første, han blei lånt ut til Oldham i dag. Harry må ergo tenke kløkt foran møtet lørdag.

Det er aldri ideelt med mye skader i spillergruppa. Stemningen og energien rundt et lokaloppgjør reduserer og utligner ofte kvalitetsforskjeller i de respektive klubbers spillergrupper. Charlton har to sikre på hospitalet, som ikke ville vært åpenbare valg for førstelleveren, mens Yann Kermorgant enten er en viktig tilvekst eller et betydelig fravær.

Topp mot bunn
Litt om hva tabellen forteller oss. Vi holder tredjeplassen med 32 poeng på 15 kamper, som kommer av kun 8 baklengs. Charlton er nede i myra, nr. 20, med sine 14 poeng fra sine 14 kamper. De slipper inn drøyt ett mål per kamp, altså dobbelt som mange som oss. I de seinere kampene har forsvarsspillet vært ganske bra, det må sies. Antall mål som skåres har blitt kun 12. Statistikken lagene i mellom er ... dønn lik!

Råbillig spillerstall
Manager Chris Powell har et uspennende mannskap. Men det er litt logikk i det (men ingen fasit!) med tanke på at sommerens 8 tilskudd til spillerstallen kosta til sammen 0 pund. Det blir lite sammenligna med våre drøye 10 millioner... Navn som bør nevnes er Simon Church (4 mål), Johnnie Jackson, Jordan Cousins, Michael Morrison, Cedric Evina, og begge målvaktene Hamer og Alnwick.

Jeg trur ikke dette blir kampen hvor ketchupflaska sprekker. Et for sesongen tradisjonelt resultat ligger mye nærmere.
Jeg velger å overse uavgjortfaren og sier 1-0 eller 2-0 til oss. Holder i massevis til 3 nye poeng. Viktig i opprykkskampen. De andre rundt oss, over og under, har vanskelige kamper de også.