Av STIAN KARLSEN

Vi hadde ikke vunnet på Ewood Park siden forrige årtusen (høsten 99), og vi gjorde det heller ikke denne gangen. Kampen bar preg av seriepremiere og ble som forventet aldri et fyrverkeri av en fotballmatch. 

QPR startet med to debutanter i Clarke-Salter og Paal. Begge er hentet av vår nye manager, Michael Beale, så det var langt fra uventet at disse gikk inn i startelleveren. Det var i det hele en ganske forventet utgave av QPR som mønstret gressmatten. Dieng var klar til match og hadde Dickie, Clarke-Salter og Kakay og nevnte Paal foran seg. På midten var kaptein Johansen, Field, Dozzell. På topp var det Dykes, med Shodipo og Chair rett bak seg, som skulle utfordre Blackburn-forsvaret. 

God innledning
Lagene brukte tid på å føle seg frem, og QPR gjorde det på en måte som vi kan være tilfreds med. Tydelig at spillestil er i endring og litt mer direkte under Beale kontra Warburton. 

Etter 17 minutter syntes Kakay at det var nok «ta-og-føle-på»-fotball og bestemte seg for å teste skuddfoten. Skuddfoten var det ingenting feil med, men langskuddet traff tverrliggeren. Hadde fortjent en bedre skjebne, og la oss krysse fingrene for at dette var standarden Kakay setter fra sin høyrebackplass denne sesongen. 

så kom baklengsen… 
Etter jevne første 25 minutter så begynte Blackburn og flekke tenner stadig oftere. Jon Dahl Tomasson så stadig mer tilfreds ut på sidelinjen. Etter 34 minutter får Blackburn et litt enkelt hjørnespark. Johansen klarerer ut i farlig område med hodet, og ballen havner hos Travis som skyter fra 20 meter. Ballen curler lekkert inn, men man klarer ikke unngå tanken at en matchfit Dieng burde tatt den avslutningen. 

Det gjorde han dessverre ikke og 1-0 Blackburn…

Resultatet står seg uten store utfordringer frem til pause. Det var en medium minus åpning av sesongen. 

Bla2.jpeg

Lyktes ikke
Den andre omgangen starter friskt fra våre menn. Chair kommer til avslutning fra god posisjon, som ender i nettveggen, rett etter hvilen. Friskheten døde derimot veldig fort ut. Utfordringen dette QPR-mannskapet ser ut til å ha er at det er liten gjennombruddskraft og «dype» løp fra midtebanen. Johansen, Dozzell og Field er alle mer glad i ball på fot enn å søke rom fremover. Chair og Dykes er heller ikke de som sprenger lagdeler ved å løpe/posisjonere seg. Da spørs det om det holder at Ola Shodipo skal gjøre hele den jobben. 

Det fikset han i alle fall ikke mot Blackburn, som stort sett hadde svært god kontroll defensivt. 

Halvveis i omgangen var det tid for å forsøke noe nytt. Beale sendte utpå Adomah og Thomas til fordel for Dozzell og Shodipo. Kampbildet endret seg ikke nevneverdig. Blackburn var litt bedre enn QPR med ballen i laget, og QPR oste ikke defensiv trygghet på samme måten som hjemmelaget. 

Med kvarteret igjen så kom ytterligere tre bytter. To nye debutanter i RIchards og egenproduserte Sinclair-Armstrong samt en hjemvendt Macauley Bonne. Nå var det «alle mann i angrep» for å få med seg noe i dette oppgjøret. Ut gikk Chair, Johansen og Dykes. 

Det ble litt mer fart med disse byttene, men det sagt så ble det ikke skapt noen målsjanser av betydning da heller. 

Mot slutten blottlegger vi oss litt bakover noe som gjør at Blackburn får et par brukbare muligheter. Brereton skyter like utenfor fra 20 meter, og samme mann får en annullert scoring pga offside på overtid. 

Grunn til bekymring
Selv om dette kun var første seriematch så er det grunn til å ta på seg de skeptiske brillene. Her er det mye som ikke harmonerer. Vi klarer ikke holde ballen i laget utover fire-fem trekk, inkludert tversoverpasninger i det bakre leddet. Det er tydelig frustrasjon over liten bevegelse foran ballfører, og vi har ingen x-faktor i mannskapet uten Chris Willock på banen. 

Stefan Johansen fortsetter der han slapp forrige sesong, og det blir neppe mange målpoeng dersom han spiller på samme måten som han gjorde i dag. Denne kampen minnet undertegnede om de dagene hvor Jan Mølby og John Barnes var langt over middagshøyden i Liverpool-trøya og tilbrakte mer tid i midtsirkelen enn noe annet sted på banen. Vi må kunne forvente at det jobbes beinhardt fysisk fra boks-til-boks av denne type spillere. Ellers har vi ingen mulighet i championship. Så brutal er denne divisjonen…

Litt vondt i magen får man. I alle fall frem til neste lørdag…

Blackburn-QPR  1-0 (1-0)
Mål:
Travis (34)