Kampene kommer tett i disse tider. I morgen en kjapp busstur nord i byen, til Emirates Stadium, en arena såpass fersk at vi aldri har satt våre fotballstøvler der. Det første jeg tenker er at vi igjen skal bli rundspilt av en mektig mtstander. Og det kan selvsagt fort skje. Men flere viktige ting tilsier at vi kan reise derfra med æren i behold. F.eks er QPR den klubben i PL som Arsenal har dårligst statistikk mot. Faktisk er seiersprosenten nede i skralle 13!

 Litt overraskende for mange det, men årsaken er "grei"; sist vi var i samme selskap var da vi hadde ei flott gullrekke i vår midte. Det var da Arsenal var så opptatt av at Faxe skåra sitt eneste mål for klubben mens vi ubetydelig nok skåra tre stykker. På Highbury. Før vi forsvant ut i elendigheten...

Hjemmegutta sliter ofte med at det nesten er bare Robbie van Persie som sikter godt nok og skyter hardt nok, de andre flyr statistisk sett rundt med sine røde vannpistoler. Tallene juger ikke, hjemme har de skåra kun 19 mål på 15 kamper, noe som er altfor lite om klubben har seriøse ambisjoner om seriemesterskap. Da er det samtidig litt greit å vite at vi på de siste 10 kampene borte på Highbury har klart hele 7 uavgjorte og 2 tap. Seieren er allerede nevnt. Går vi 20 kamper tilbake i tid samme sted har Arsenal 12 seiere og 8 u`er. Nå er Arsenal potensielt sett bedre enn de var på første halvdel av 90-tallet.

Manager Arsene Wenger har vært manager ei god stund. Han har ikke vært redd for å satse ungt gjennom årene, og tjent både mesterskap og gode plasseringer utover dette. Mye ungt i år igjen - og mye skader. Til kampen i morgen er mellom 9 og 12 mann ute, et høyt tall. Men laget som kommer ut på Emirates er kapable til å banke de fleste. Stjerna blant stjerner er altså nederlandske van Persie. På sine 17 starter og ene innhopp har han skåra særdeles imponerende 16 mål! Hans mulige skåringskamerater i front, Theo Walcott, Andrej Arshavin og Gervinho, har delt stusselige 7 seg i mellom. Når jeg legger til at Mikael Arteta og Thomas Vermaelen har netta 3 hver så er de viktige nevnt. I gjennomsnitt skårer de nesten 2 mål per kamp uansett bane, som er fortsatt for lite, selv om bortebane trekker opp. Men det er bakover det har svikta, og da særlig tidlig i sesongen hvor ikke minst 2-8 for Man Utd sendte balløyas fotballjournalister ut etter Wengers skalp. De var som vanlig ikke gløgge nok til å forstå fullt ut betydningen av overgangsrotet rundt Nasri og Fabregas til hhv Man City og Barcelona. Men Warnock derimot forsto at Armand Traorè var mann for QPR.

Tabellen viser en femteplass. Men det er 12 lange poeng opp til "Duo Manchester" og til Spurs på tredje er det minst 5, det med tanke på at sistnevnte har en kamp til gode på alle andre. Formen er god på tross av 1-1 mot ulveflokken sist. Der var det en Hennessey mellom stengene som spilte til VSOP! Siden første helga i oktober, hvor de røyk for naboen Spurs, har de kun ett tap, det for Man City. Og nå snakker jeg bare PL, for i ligacupen har de tryna (igjen mot Man City) og de tapte med et tilnærmet ligacupmannskap for Olympiakos i CL. Men det gjorde ingen verdens ting for de var allerede videre - til to møter mot AC Milan i februar viste det seg.

Vi beholdt den kjedelige 16.plassen etter en oppløftende  1-1 borte mot svanene. Et forventet resultat men prestasjonen var av en slik art at vi raskt kunne vunnet. Forsvaret sto fint i mot det raske kombinasjonsspillet, selv om vi var mer uheldige enn udyktige ved baklengsmålet. Mackie har vist de to siste kampene at han er en bakromsspiller og goalgetter. Taarabt var rimelig god tirsdag og han har mer på lager - selv om jeg er litt i tvil om at han kan dominere mot Arsenal med et forventet kampforløp. Anton blir antakelig ikke klar før neste helg, og går da glipp av Norwich hjemme også. Det er foreløpig prognose.

 
Dette ligner et anstendig 0-1 tap. Men det skjer stadige overraskelser i romjula...