Av STEINAR SÆTHER

Igjen det forbaska ene målet... Foruten sesongens første kamp har vi spilt god fotball og vi blir bedre og bedre kamp for kamp. Vi kunne like gjerne vunnet på St. Mary`s, men står med igjen med seieren over Cardiff. Problemet er at vi skårer for lite, 3 mål i riktig retning krever null-innslipp bakover på banen, skal det ha betydning oppover tabellen. Der er vi ikke enda når tallet viser 8. Til orientering, Boro står med 3-9.

Å hente inn en spiss - som gjerne skårer mål - viste seg å bli for vanskelig. De koster mye penger, penger som vi ikke er i nærheten av å ha. Vi har Armstrong som begynner å vise igjen, vi har Dykes som fortsetter å være skadet mye av tida, og Kelman som neppe kommer til å slå i gjennom til a-laget. Vi er fryktelig sårbare for skader. Om både Armstrong og Dykes ligger langflate på SiL (Sentralsykehuset i London) samtidig, har vi et kjempeproblem. Klarer vi å hente inn en kapabel sjel på lån, mon tro?

Om vi ser på tabellen foran kampen i dag skal dette bli et bunnoppgjør. Vi med våre 3 poeng ligger over Middlesbrough med sitt ene. Jeg tror likefullt at dette blir et fartsfylt oppgjør med mye moro for tilskuerne på Riverside, for kampen har et potensiale. Begge managerne, Michael Carrick og Gareth Ainsworth, ser for seg at poengfangsten starter i ettermiddag. Rock`n`roll i emning?

Carrick ble hentet inn som manager 24. oktober i fjor. Hans innsats ut sesongen var strålende i og med at  Boro blandet seg inn i opprykkskampen. Vinnerskallen Carrick er ikke fornøyd med plasseringen så langt. Og det fins ingen god grunn til at laget blir surrende rundt nede i nedrykksområdet. 

Seny Dieng "måtte" bli hentet til "noen" i sommer. For meg var det litt overraskende at Boro gikk av med seieren og signaturen, men Carrick visste hva han gjorde. Dieng har da også stått de 4 første kampene. Av de 9 målene sluppet inn har han fått skylda for ett av dem. 4-2-3-1 er vanlig oppstilling. Fry og Lenihan har spilt alle minuttene i sine posisjoner som midtstoppere. Engel er normalt venstreback, Smith bekledde den andre siden, men han fikk to gule sist og står over nå. Van den Berg som erstatter?

Howson og Hackney utgjør toeren foran fireren bak. Her kan en av mine favoritter i Championship, Barlaser, dukke opp. Han har to kamper til nå. Rogers spiller sentralt i treeren med Silvera og McGree ved siden av. Jones og McNair kan også spille i disse posisjonene. Han med det rare navnet Latte Lath har spilt spiss i to av kampene. Crooks og finske Forss kan fort overta den posisjonen. 

De nye spillerne Greenwood og O`Brien som kom tidligere denne uka kan få spilletid, Bangura som ankom i går kveld, må nok vente til over landslagspausen. Seint i går kveld prøvde et klåfingra Leeds å slå klørne i Ilias Chair. Vi motsto både lystene og pengene tilbudt! Dette avslaget var viktig!

Nå på morgenkvisten kjenner jeg kun til nevnte Smith som blir tribunesliter mot oss. Dykes og JCS var ventet i troppen forrige lørdag, dessverre dukket de aldri opp. Håpet er blåstripete denne lørdagen også. Dunne kan være tilbake om to uker, altså etter landslagspausen.

Vanskelig å spå hva som vil skje i kampen. Om Gaz får viljen sin spiller vi like bra i dag som mot Soton, og i tilfelle har vi en god mulighet til både ett og tre poeng. Motspørsmålet må bli: Når starter Boro klatringen?

Har mest tro på at et av lagene vinner med ett mål. 2-1 eller 1-2. Gjerne det siste, altså!