Det ble  en underholdende forestilling hvor kan begge lag kan hevde at de skapte nok sjanser til å vinne kampen, men i sannhet var nok uavgjort kanskje et rettferdig resultat. Dykes scoret like før pause etter strålende forarbeid som involverte Ilias Chair og LeeWallace, men ledelsen gikk tapt etter pause da Meite overvant Seny Dieng fra kloss hold.

Mark Warburton gjorde tre endringer fra laget som snudde oppgjøret mot Millwall midtuken. Ilias Chair, Sam Field og Ossie Kakay kom inn i startelleveren. Chris Willock, Geoff Cameron og Todd Kane ble henvist til benken.

Det betød Seny Dieng i mål bak tre backer i form av Rob Dickie, Jordy De Wijs og Yoann Barbet, mens Kakay og Lee Wallace fungerte som vingbacker. Field og Stefan Johansen var foran den defensive enheten, med Chair startet like bak Charlie Austin og Lyndon Dykes.

Treg start for våre gutter
Reading, som kjemper om playoff, startet best da Andy Rinomhota  tvang Dieng til en redning etter to minutter, Lucas Joao prøvde seg også men måtte se skuddet hans bli blokkert av Dickie.

Rangers prøvde å få i gang pasningsspillet, men det var først på en dødball etter 11 minutter de fikk sin første sjanse, En kort corner som tilslutt endte opp hos Charlie Austin på kanten av femmeteren. Litt uvanlig ble det for QPR-spissen som ikke traff ballen rent, og ballen endte ufarlig utenfor.

Barbet fikk en stor sjanse i det 35. minutt. Corner fra Johansen ble klarert ut av keeper Cabral til Barbet. Franskmannens forsøk gikk utenfor,noe han burde gjort bedre og han var tydelig frustrert over egen innsats. Det var jevnt og mye frem og tilbake i den første omgangen. Michael Olise burde gitt Reading ledelsen da Ovie Ejaria kom seg forbi to menn på venstresiden før han la ballen tilbake ut i feltet. Olise skjøt over fra ti meter.

Endelig Dykes!
Helt på tampen av omgangen tok QPR ledelsen etter flott spill.  Chair kjælet litt med ballen, fikk blikket opp og vektet en perfekt ball til Wallace som kom til dørlinjen. Han la ballen hardt inn foran mål hvor Dykes gikk i duell med forsvarsspilleren, var først på ballen og skled den inn fra fire meter.

Reaksjonen fra QPR-spillerne viste hvor mye det betydde for alle i laget at Dykes endelig scoret, mens mannen selv utbrøt et enormt lettende “JA!”.

Dette var det siste som skjedde av betydning de første 45 minuttene, og et perfekt tidspunkt å ta ledelsen på.

Reading ut i hundre
Andre omgang var knapt tre minutter gammel før Warburton ble tvunget til sitt første bytte for  ettermiddagen da De Wijs fikk en smell og ikke klarte å fortsette. Han ble erstattet av kaptein Geoff Cameron.

Vertene tok over brorparten av ballbesittelsen etter pause og de trodde de hadde utlignet etter 55 minutter da Yakou Meites skudd fra 18 meter skapte en retur fra Dieng som gikk til Liam Moore. Han gjorde ingen feil da han konverterte ballen i mål, men til QPR sin lettelse ble Reading-kapteinen avblåst for offside.

Det skulle likevel bare gå to minutter før Reading igjen fant veien til nettmaskene, og denne gangen skulle målet bli stående. Meite utfordret Dickie i løpsduell og dro seg fri inn i banen. Avlutningen alene med Dieng var ikke veldig sterk, men ballen gikk via Dieng og i mål. Skuddet kom fra 6-7 meter, og keeper Dieng er neppe 100% med egen innsats. Ingen keepertabbe, me vi har sett Dieng hindre disse mange ganger før.

Reading kjørte kampen i denne perioden , og Joao burde ha gitt dem ledelsen da han snek seg inn bak QPR-forsvaret. Etter å ha rundet Dieng klarte han likevel ikke sette ballen innenfor stengene.

Vellykket dobbeltbytte
65 minutter spilt når Warburton gjorde et dobbelbytte i forsøk på å endre kampbildet. Willock og Ball kom inn for Austin og Chair.
Spillet åpnet seg mer og det var tydelig to lag som var interessert i å ta med seg tre poeng.

Reading var best første del av den andre omgangen, men gradvis tok QPR over initiativet. Siste halvdelen var det QPR som hadde fortjent en scoring.

Med ti minutter igjen på klokka så kunne Stefan Johansen scoret igjen. Wallace, QPR´s beste denne ettermiddagen, kom seg til dørlinjen og slo ut til nordmannen som avsluttet fritt fra 10 meter. Skuddet ble reddet med en flott beinparade av Cabral. Etter 83 minutter var det igjen nært da Dickie fant Ball, men forsøket gikk utenfor fra innbytteren.

.Presset fortsatte og bare to minutter senere var det Willock sin tur på et langt innlegg fra Wallace, men headingen ble lett plukket opp av Reading-keeperen.

QPR jaktet seieren, men fikk aldri den helt store sjansen. Ball og Johansen prøvde seg med skuddforsøk de siste minuttene, men det ble forgjeves.

Det endte 1-1, og vi var vel faktisk litt skuffet etter at dommer Whitestone blåste av oppgjøret. Det sier litt om hvor langt vi har kommet når vi er misfornøyd med uavgjort borte mot opprykksjagende lag. Det er ganske stor forvandling på det laget som spilte i høst kontra det som nå går på banen.

Nå venter en velfortjent pust i bakken før ligakampene starter igjen på langfredag. Da venter  hjemmekamp mot Coventry.

Reading-QPR 1-1 (0-1)