Av KÅRE SVANG

Onsdag kveld og avspark kl. 20:45 i flomlys på Elland Road i Leeds er kult. To lag som begge hadde behov for poeng, Leeds på en ok 12 plass med 13 poeng og QPR på en foreløpig 22. plass med sine 8 poeng. Likevel, kun fire poeng opp til midten av tabellen for våre gutter.

QPR startet kampen med følgende startoppstilling: Begovic, Kakay, Colback, Cook, Clarke-Salter, Field, Dykes, Chair, Smyth, Paal og Armstrong, mens de som varmet innbytterboksen var: Dunne, Archer, Dozzell, Dixon-Bonner, Larkeche, Kelman, Duke-McKenna, Adomah og Kolli.

I utgangspunktet så dette ut som en 5-3-1-1 formasjon når vi angriper og mer en 5-4-1 når vi forsvarte oss. Det var fint å se Jack Colback tilbake på banen etter at han hadde sonet sin tre kampers karantene for utvisningen mot Sunderland.

Allerede etter ca. 8 minutters spill scoret Leeds. QPR mistet ballen, spillerne tror den er ute over sidelinjen, men ballen snappes opp av en Leeds spiller og de går bare gjennom hele forsvaret vårt som varm kniv i smør.. Det er ikke en eneste QPR forsvarer som forsøker å stoppe Leeds angriper Crysencio Summerville – og pang i nettet 1-0. Er det mulig å være så svake? Jeg spør for en «venn»..

Det kan godt være at den ballen var utenfor sidelinjen, men det hjelper ikke en dritt når dommeren mente noe annet. Det er barnefotball-lærdom at vi skal spille til dommeren blåser.

Sam Field fikk et velfortjent gult kort midtveis i omgangen da Leeds kom på en overgang med god fart. Field holdt igjen spilleren og det er et soleklart gult kort. Dette gir faktisk et godt bilde på kampen – vi blir hengende etter når Leeds setter fart fremover.

Mot slutten av omgangen har Clarke-Salter en god inngripen og redder oss fra 0-2.

Første omgang er vel noe av det stussligste jeg har sett på svært lenge. Vi har produserte absolutt ingenting. Vi lånte ballen litt på egen banehalvdel, men fremspillene nådde aldri dit de skulle. Laget har null avslutninger på mål og null avslutninger utenfor mål. Når det er sagt så hadde ikke Leeds produsert all verden av sjanser de heller, men de eide omgangen, og skapte i det minste noe. Fortjent Leeds ledelse til pause.

QPR startet 2 omgang med å bytte inn Dozzell for Colback og Adomah for Smyth. Åpenbart at Ainworth ville ha laget høyere i banen og presse Leeds inne på deres halvdel. Selv om de første 25 minuttene 2 omgang er QPRs beste i kampen, så må vi helt frem til det 66 minutt før Chair fyrer av et skudd som Leeds keeperen redder enkelt. Men dette var QPRs første avslutning på mål i hele kampen.

Mot slutten av kampen og inn i overtiden skjedde det kontroversielle at Leeds spiss Bamford kom alene mot Begovic, disse møtes i god fart rett utenfor 16 meteren. Bamford går i

bakken, mens Begovic signaliserer at han ikke har vært borti Bamford i det hele tatt. Reprisen viser at Begovic har helt rett. Det var regelrett skuespill fra Bamford sin side og det forårsaker utvisning av Begovic og frispark fra 17 meter. Siden QPR hadde benyttet alle innbyttene så ble det Dykes som tredde på seg keeperdrakt og fullførte kampen som keeper.

Leeds vinner kampen fortjent 1-0 etter tillegg på hele 12 minutter. QPR gjør en utrolig svak forestilling, selv om 2 omgangen er et hakk bedre enn den første. Spill og produksjon av sjanser tilsvarer lagets tabellposisjon, nedrykk. Laget må skjerpe seg betraktelig for å ta poeng fremover. I denne kampen produserte laget kun to avslutninger på mål. Tror faktisk ikke at laget hadde en eneste corner i løpet av kampens 103 minutter.

Blackburn lørdag på Loftus Road, så pause. Vi må ha tre poeng der. Og så er spørsmålet - hvor trygt sitter Ainsworth? Jeg bare spør.