Veien mellom Odda og Kinsarvik er et svingete eventyr av en trang, norsk riksvei. Voldsomme fjell med matchende fossefall. Eple- og morelltrær i bratte bakkegrender, og et hotell som må være utformet med Asbjørnsen & Moe's eventyr som bakteppe.
Det er vakkert i Lofthus, den lille bygda i hjertet av Ullensvang kommune.

Et stykke oppe i fjellsidene ligger et flunkende nytt klubbhus tilhørende Harding IL. Over inngangsdøra står det Loftus Road med vår gamle logo på plass, d.v.s. logoen fra tiden før Flavio, Ecclestone og gullklumpen Gianni Paladini rykket inn med sine boutique-planer. Et emaljert skilt i A4-størrelse plantet på veggen med tradisjonell pappspiker.

Ildsjel
Det er både nostalgisk og surrealistisk, iscenesatt av en ildsjel i Hordaland fotballkrets som i mange år jobbet for å få på plass kunstgressbane i hjembygda.

- For å være helt ærlig så føler jeg et eiendomsforhold til kunstgressbanen i Lofthus.

Sier Hans-Christian Windheim, Tottenham-supporter - som presiserer at han langt fra har et religiøst forhold til klubben.

Fant skilt i salgsbod
Det var han som hentet skiltet fra en salgsbod i South Africa Road til klubbhuset i Lofthus.
3. mars i år var Windheim på Loftus Road for å se QPRs oppgjør mot Everton. Den godt voksne kameratgjengen var nok en gang på guttetur, der et av høydepunktene var en fotballkamp i fotballens hjemland.

- Jeg så skiltet og tenkte at dette ville passe perfekt på klubbhuset. Jeg reiste imidlertid uten særlig bagasje, og på turen mot flyplassen slo det meg at det kunne by på problemer å få det med seg ombord som håndbagasje, forteller Windheim.

Smidig sikkerhetsvakt
Før sikkerhetssjekken henvender Windheim seg til en av vaktene, viser fram skiltet og spør om lar seg gjøre å ta med seg en gjenstand enkelte regelryttere hevder ligger under definisjonen våpen.

- Vakten så lenge på skiltet, så deretter på meg, og spør: Are you really a QPR fan?
- Jeg ga ham historien om navnelikheten mellom QPRs stadion og mitt eget hjemsted, og det var det. Jeg fikk ta med skiltet, og fikk med mange smil på kjøpet, forteller Windheim.

Som kort tid senere overrakte skiltet til IL Harding.

- De ble naturligvis glade. Dette er jo spesielt, innrømmer han.
- Men den gladeste var kanskje Steinar Sæther, QPR-supporter og fotballdommer i kretsen vår. For å si det rett ut, han gikk bananas da han fikk se dette, ler Windheim.

Perfekt match
Sportslig leder i IL Harding forteller om svært positiv respons etter at skiltet kom på plass.
- Folk synes jo dette er tøft. Fra et personlig ståsted synes jeg skiltet passet perfekt til vårt nye klubbhus, sier Sigbjørn Sleire.

42-åringen fra Lofthus har en gang vært medlem av Ipswich norske supporterklubb, men har kun sett én kamp på engelsk jord. På Loftus Road, av alle plasser.

- Det var faktisk en match med QPR, tidlig på nittitallet. Er litt usikker på hvilket år det var, men kampen mot Manchester United endte 0-0. Jeg holdt ikke med noen av lagene, men husker opplevelsen ganske godt, avslutter Sleire fra Loftus Road - i Lofthus.