Blir det lettere i et lokaloppgjør, da? To poeng etter fem kamper står det ingen respekt av.

Riktignok forteller ikke poengfangsten den fulle og hele sannheten, for vi har vittelig fortjent mer enn f.eks null poeng mot Spurs. Men med åpningskampene friskt i minne er vi der vi totalt sett fortjener å være.

Skader
Nå som vi har begynt å produsere mål, representert ikke minst ved Zamora, får vi altså skadetrøkket i forsvarsfireren midt i trynet. Alle fire er fortsatt ute slik at fireren mot de på østsida av byen kan hende forblir den samme, om da ikke vår new zealandske venn Nelsen kommer inn for enten Hill eller debutanten fra onsdag, Mbia. Nelsen har i de kampene han har spilt framstått som sikker og pålitelig. Jeg tipper Nelsen erstatter Hill.

Felles cuo-exit
Dagen før vi dro på huet ut av ligacupen gjorde West Ham det samme. 1-4 hjemme på Upton Park mot Wigan var heller ikke imponerende. Men i motsetning til oss som stilte med vårt tilnærmelsesvis beste mannskap, gjorde manager Sam Allardyce hele ni bytter etter forrige seriekamp. Og da er ikke svære Andy Carroll inkludert siden han er ute med skade sammen med to andre, som ikke ikke er åpenbare kandidater til førsteelleveren.

Men i serien går det bedre for Hammers. Midt i haugen med åtte poeng, dog er ikke måltallene særlig underholdende med 5-4.

Sånn sett er det forsvaret som har mest av æren for den plasseringen. Oppofrende er nok et nøkkelord her, for før denne serierunden er det Hammers som har produsert flest frispark i mot, nemlig 74.

Statistikk
Jeg har aldri vært tilhenger av å dvele altfor mye ved statistikker, for neste kamp lever som utallige ganger sagt før sitt eget liv. Men noen tall er likevel mer interessante enn andre. Som f.eks at QPR har seiret i seks av de siste åtte kampene lagene i mellom på Loftus Road, de to øvrige har endt uavgjort.

Hammers har kun netta èn gang på de seks siste møtene samme sted. Og jeg iler til med å fortelle at Hammers i fem av sine sju siste bortekamper uansett, ikke har netta. Fine tall å ta med seg men de betyr altså ingenting klokka ni norsk tid mandag kveld.

Hughes vs Allardyce
Et annet poeng, som antagelig er viktigere, er duellen mellom Hughes og Allardyce.
De har møttes elleve ganger og Hughes har tallene 5-4-2 i sin favør. Allardyce har på de siste seks mot Hughes 0-2-4. Dette kan komme av at Hughes i sine klubber har hatt tilgang på mer pund enn Allardyce i sine, og slik har hatt bedre mannskap å forvalte. Sånn er det nå også.

Hammers er forsterket siden i fjor men vi har etter overgangsvinduet økt avstanden. Vel å merke på papiret.

Forsiktig optimisme
Vi har så vidt jeg kan erindre ikke stilt med samme ellever to kamper på rad, og for det meste har Hughes måtte endre flere enn èn spiller. Jeg forventer at vi endelig vinner men etter "seiersengasjementet" mitt i forkant av Reading-kampen (og under...) skal jeg ikke ta helt av nå.

Mitt tips er 2-1 til oss, men siden det er et lokaloppgjør tar jeg med 2-2 som mindre populært alternativ.