Av STEINAR SÆTHER

Å dele ut to straffespark til motstanderen er sjelden god butikk, som det heller ikke var onsdag. Og når vi generelt spiller med tøfler over hele banen, fortjente vi å tape 0-2. Det er rart hvordan vi svinger så i prestasjonene  - tenker da på den næreste historien, 0-0 og bunnsolid spill mot Cherries. Men det er antagelig det vi kommer til å drive med denne sesongen (også). Det bør love godt mot Birmingham lørdag ettermiddag.

De blåkledte Blues kommer til KPFS med samme statistikk som vi har denne sesongen, altså 1-3-2. Vi har videre 6-7 i målforskjell, de har 3-4. Vi er 16, de er 18, likere kan det nesten ikke bli.

Manager Aitor Karanka sitt mannskap ble ikke vesentlig styrka de siste dagene av overgangsvinduet. Dermed viser dagens tidlige tabellposisjon et sannsynlig scenario i mai neste år. 

Førstevalget bakerst på banen, Etheridge, er en av krumtappene i mannskapet. Han er rutinert med sine 30 år, og har alltid hatt lett for å få seg en ny klubb. Forsvaret er heller ikke så verst, hvor franske Colin, Dean, Pedersen og Friend er på toppen av næringskjeden. Midtbanen da? Det er faktisk nesten like mange spanjoler som engelskmenn, henholdsvis fem mot seks, i den posisjonen. De er mellom 26 og 32 år alle som èn. To av dem, Sanchez og Toral, vil spille mye. Men også portugiseren Bela, Clayton, Gardner og en etter hvert skadefri Kieftenbeld, vil få rikelig spilletid. Fremst er Leko, Jutkiewicz og Hogan åpenbare. Blir en nervøs av disse? Nope! 

Blues har folk ute av ulike grunner: To mann skadet og tvil rundt hele fire av samme årsak - og jammen er èn mann ute pga Covid-19. Alle disse spiller normalt fra midten og framover, dermed er de sterkt svekka. Vi håper å få Dykes klar igjen og det er litt tvil rundt et par mann. Uansett, kampprogrammet er så tøft nå og framover, og det blir ikke bedre på ei stund. Det betyr at Warburton - og alle andre managere - må hvile spillere, som igjen betyr at andre får sjansen. I hvilken grad det går utover kvaliteten gjenstår å se. Antagelig vil resultatene svinge hos alle lag de neste ukene.

Jeg var skeptisk mot Preston, og det med rette. Nettopp derfor er jeg optimist mot Birmingham. Tror ikke på en målorgie nå heller, derimot seier 1-0. Still haven`t got the Blues for you!