Av DAG HÅKON HELLEVIK

Luke Amos ble annonsert mandag ettermiddag som den første seriøse signeringen foran den nye sesongen. Som vanlig blir ikke overgangssummen offentliggjort, men det har vært spekulert i en pris på rundt 1 million pund. Det vi vet er at også Middlesboro og Neil Warnock var ute etter 23-åringen, men det lå i kortene at han ville velge QPR på bakgrunn av hans gode sesong under Mark Warburton i året vi nå har bak oss.

Den eneste signeringen fra tidligere i sommer var George Thomas fra Leicester, også han 23 år gammel. George har tilbrakt tre år i PL-klubben uten å komme på laget, men han har drøyt 100 kamper fra Coventry, Yeovil, Scunthorpe og nederlandske FC den Haag. Han er en vingløper med familie fra Wales, og i tillegg til en rekke aldersbestemte landskamper har han tre kamper for det walisiske A-laget!

amos.jpg

Finansielt er QPR bedre rustet i den kommende sesongen enn vi har vært i den foregående, det har med dynamikken i FFP-reglene å gjøre. I tillegg forventer klubben åpenbart å få godt betalt for Ebere Eze før vinduet stenger! Det betyr at vi kan betale overgangspenger, noe vi ikke gjorde for et år siden! To spillere det har gått rykter om en stund er den digre midtstopperen Charlie Goode fra Northampton og den australske spissen Lyndon Dykes fra skotske Livingston. Begge er i alderen 24-25 år, gode på sine nivåer, men uprøvd så høyt oppe i pyramiden som i Championship. Begge vil koste penger, men ikke vesentlig mer enn Amos og ikke mer enn hva QPR har råd til dersom vi får cashet inn på Ebere Eze.

Ellers vil det få stor betydning for neste sesong hva som skjer med Ryan Manning og BOS Samuel. Osayi-Samuels overgang til Belgia er åpenbart avblåst, og QPR jobber nå for å få ham til å forlenge kontrakten i W12. Manning har det vært relativt stille rundt etter at sesongen sluttet, men det betyr lite i en situasjon hvor overgangsvinduet kommer til å være åpent så lenge som til 16. oktober!