Av STEINAR SÆTHER

Det gikk som en spådde på Bramall Lane. I en medioker forestilling av begge mannskap var det rett og rimelig at hjemme skåret det eneste målet. Allerede etter 9 minutter var det game over. Ingen av oss gjorde det veldig bra i kampen, og vi skal nå slite med å spille oss inn igjen i topp seks. Men seks gjenværende kamper er lik atten poeng, åkke som. Selv om enkelte lag har hatt god flyt seinest, og av den grunn nå er i sluttspillsonen, vet vi at de aller færreste lagene holder koken over lang tid. Om vi klarer å snu trenden i denne siste sjansen mot Preston NE, kan det faktisk gå bra.

Ellers er jeg enig med eks-ranger Mark Bircham som mener vi mangler en plan B. I første halvdel av sesongen sto ofte motstanderne og ventet på oss, og vi dro i land mange poeng fordi vi fikk tid og rom til å spille vårt spill. Etter nyttår har vi møtt de samme lagene igjen og de er langt mer aggressive i spillet sitt. De presser oss høyt på banen, som gjør oss baktunge og sårbare for feil. En plan B vil etter mitt syn være å presse tilsvarende hardt i og rundt motstandernes sekstenmeter. Vi ser at mange lag rundt omkring spiller på samme måten som oss, men de er bedre på å komme seg effektivt ut av forsvaret. Så en plan B fra Warburton vil være nødvendig!

Preston NE er nummer tretten, fem poeng under oss. En plass under midten er logisk ut i fra mannskapet de har. Noen av spillerne har etter mitt syn vært for lenge i klubben og burde skiftet arena for både en og to sesonger siden. En spiller jeg tidligere kunne tenkt meg i QPR er Tom Barkhuizen, en god midtbanespiller med god teknikk og styrke i spillet sitt. På våren forrige sesong begynte ting å gå i stå for han, og denne sesongen har han vært mye svakere enn tidligere - for å bruke han som et eksempel.

Laget fra Deepdale har 13-15-12 og går ingen steder. Midt på tabellen er egentlig ganske trygt, for da slipper en pes rundt egne prestasjoner. Sorry, en dårlig spøk...

Stefan og Odubajo sto over sist, sistnevnte av personlige årsaker. Disse er mest sannsynlig tilbake i ettermiddag. Men fire til fem andre må sjekkes utover dagen. Hvem disse er vites nå tidlig på morgenen ikke. Trøsten må være at det er usikre saker hos hjemmelaget også. Her meldes det om usikkerhet rundt tre av spillerne, mens tre er langtidsskadd. 

Ut i fra lagenes situasjon på flere fronter, ligger det an til uavgjort i dag. Jeg ser for meg 0-0 eller 1-1. Tar gjerne tre poeng, da...