Av STEINAR SÆTHER

Deilig med seier på Ashton Gate lørdag!

Etter noen minutter med oppvåkning for oss, var det hjemmelaget som måtte gni seg i øynene. Det er ikke ofte et bortelag i Championship utspiller et hjemmelag som vi gjorde i første omgang. To mål ble fasiten, vi hadde store sjanser til flere. Godt å se at alle spillerne var på alerten! Vi plukker først opp en feilpasning og går rett i strupen på Robins - og skårer ved Stefan etter et stolpeskudd fra Willock. Mål nummer to er helt og holdent vårt: Et smart løp på venstrekanten, en overlapp og et laaaangt bein fra Roberts på innlegget, så var vi til himmels. Litt dårlig kommunikasjon mellom Dieng og Balogun gjorde så at eks`n vår, Nakhi Wells, kunne enkelt skåre en redusering. Men poengdeling ville vært veldig urettferdig!

Helt i tet har Sheffield United plassert seg. 1-1 mot John Eustace`s sitt Birmingham rokket ikke ved det. Tallene så langt er 7-3-1. Laget til Sander Berge skårer en del mål, tyve til nå, og de slipper inn veldig få, omtrent et halvt mål per kamp. Det betyr at Blades er seks poeng foran oss på femte.

Laget sitt eneste tap kom så langt tilbake som 1. august, da 0-1 borte for Watford. Vi snakker første serierunde! Foruten det uavgjorte resultatet lørdag, har Paul Heckingbottom sitt mannskap kun seiere hjemme.

Stilig navn, forresten, Heckingbottom. Lyder lite managermateriale, snarere en bakgrunnsfigur i ei krimbok av Agatha Christie! Åkke som, han har forstås et knallgodt mannskap å plukke fra. Fotheringham har spilt på seg så mye rutine at han utfordres ikke på keeperplass. I et ofte brukt system 3-5-2 spiller han med Norrington-Davies, Egan og Basham som bakre treer. Vingbackene er ofte Khadra og Baldock - som igjen samhandler med Berge, Norwood og Doyle på midten, samt Ndiaye og McBurnie fremst.

Andre med en del spilletid er Brewster, Bogle, "gamlingen" Sharp og unggutten McAtee. Ndiaye og McBurnie har begge skåret fem ganger, Berge står med tre.
Gode nyheter fra sjukestua er at både Clarke-Salter, Paal og Dickie er klare igjen. De to første kunne se tvilsomme ut etter å ha humpet av banen lørdag, mens Dickie har stått over tre kamper. I kveld mandag har jeg ikke klart å finne ut noe om hjemmelagets mannskap.

Tror kanskje vi kommer til å starte med samme oppstilling som sist. Vi har brent oss tidligere på samme oppstilling i tre kamper på rad i løpet av syv dager. Dette er altså kamp nummer to, så en endring vil vi først se mot Reading fredag kveld. 

Mot et lag som slipper inn ekstremt lite mål, føles det trygt å ha en trio der framme som kan lage trøbbel for forsvaret deres. Disse karene forstår hverandre bedre og bedre, og kan tillate seg å skifte posisjoner hele tida. I forsvaret tror jeg Dunne må på benken igjen, nå som JCS blei klar.

Jeg anser på forhånd dette for å være en helt jevn kamp. Mye mål? Neppe! 1-1 høres veldig trygt ut.