Av STIAN KARLSEN

Den 22-årige australske midtbanespilleren skrev under for QPR få dager etter at hans Swindon hadde tapt playoff-finalen i League One. I følge ham selv var valget enkelt. Begrunnelsen er best mulig sjanser for førstelagsspill.

- Det var ikke vanskelig egentlig, men jeg ble overrasket over at ting skjedde så fort. Jeg fikk en telefon få dager etter at sesongen var over, og jeg nølte aldri. 

- Hvis jeg kan fortsette å imponere så er antagelig QPR den beste klubben for meg til å spille regelmessig. Jeg higer etter å bli bedre og måten å bli det på er å spille flere kamper. Jeg tror QPR er et stort steg i riktig retning i min utvikling. 

Luongo har pådratt seg interesse fra blant annet WBA og Aston Villa i Premier League. Kanskje ikke så rart, for 22-åringen har imponert i Swindon denne sesongen og blir fremdeles sett på som up-and-coming. Luongo har 12 landskamper for Australia og var i troppen til VM i Brasil 2014. 

- Med de ressursene WBA og Aston VIlla har så kan de nok bygge en større og sterkere tropp og kanskje det hadde begrenset antall muligheter for meg. Realistisk så er QPR den beste sjansen jeg har til å spille hver uke. I tillegg ble jeg imponert over hvor klubben har tenkt seg i fremtiden. 

- Chris Ramsey og Les Ferdinand har tenkt til å endre spillestil neste sesong og de fortalte meg at jeg har en fordel siden jeg hadde dem på trenerbenken da jeg spilte for U21-laget til Tottenham. Jeg var tett på dem da og de har fulgt og støttet meg siden den gang. 

- Der stolte de på meg og mine egenskaper, så når de ringte var det som en liten reunion. Det var hyggelig å vite at de hadde fulgt med på meg. 

Luongo kan få sin QPR-debut når pre-season sparkes i gang 11 juli mot Shaktar Donetsk.