Av STEINAR SÆTHER

Det er nesten så en ikke tror sine egne øyne! Vi ligger nå à poeng med Sheffield United og Norwich, er kun målforskjellen bak dem. Vi har nådd dit med gode prestasjoner og utnyttet dem til det bedre. Vi har vært det lille ekstra foran både Bristol City, serieleder Sheffield United, og nå altså Reading. Sistnevnte innehar en kunstig høy posisjon, det er min mening. Bedre lag nedover tabellen har underprestert til nå, så om normalen setter seg skal ikke Reading kunne være bedre enn litt over midten når mai kommer.

 
Undres på hvor kampen hadde tatt retning om kamplederen hadde fått med seg den åpenbare håndbruken til Hutchinson slik at Dykes kunne skåret allerede der... Men han var i sitt gode gamle jeg når han brukte hodet på 1-1. Den var virkelig ikke ferdigskåret! 2-1 på straffe, igjen ved utskjelte Dykes. Tror mange gledet seg ikke bare over seieren, men også med tomålsskåreren. For han har fått mange sjanser, og sviktet med det viktigste en spiss skal gjøre. Plutselig står han med 3 mål totalt.
 
Luton Town står klare til å ta oss i mot i ettermiddag. Town hadde en fantastisk god sesong sist, med fortjent sluttspill. Før denne serierunden ligger de som nummer 9. Tallene viser 4-6-3 og 16-13. Hjemme på Kenilworth Road har de delvis sviktet sine tilhengere, for de har prestert 1-4-2 og 9-9. Med det er de det femte dårligste hjemmelaget til nå.
 
Som sist sesong er Nathan Jones manager. Jeg synes han får mye ut av ganske lite, og det er en god egenskap i en liten klubb. Rekk forresten opp hånda alle som hater Luton...? Det var ikke mange, nei! Vel, Jones bruker ungareren Horvath i mål, en målmann med gode kvaliteter. Potts, Bell og Bree spiller alt i forsvaret mens fire andre deler på den siste oppgaven. På midten registrerer vi at Campbell og Clark spiller alt, og vår gamle venn Luke Freeman spiller det meste. Han har 10 kamper og ett mål. 
 
Kanskje er manager Jones rette mann til å få fart på karrieren til Carlton Morris? I alle tilfelle har han begynt å skåre mål, står med 6 så langt. 26-åringen Morris har spilt for hele ulike 10 klubber siden 2014, og foruten disse har han spilt hele 5 ganger for Norwich sitt a-lag og U23. Fristende å spørre om han egentlig har hatt noen gode lagkamerater... Før nå! Talentet har på et vis vært der, Morris har noen kamper for England U19.
 
Begge lag har ved kampstart 5 kamper uten tap, og har kun ett tap på de siste 9. Vi har ikke tapt for Luton siden 2007. Et par tørre fakta gjør seg på morran, vettu!
 
Jones må klare seg uten hele tre forsvarere i kampen. Noe omrokering må det bli, sier Jones, men legger til at andre som vanligvis spiller i andre posisjoner, kan utmerket bekle nye roller. To andre er også ute, men det har vært langvarig. Nesten bare fryd og gammen for Beale. Willock er eneste sikre fravær - viktig nok, bevares! Dog er Armstrong klar igjen, og vi kan kanskje få hilse på Richards. Han er i hvert fall i troppen, og klar som et egg 🙂 Litt usikkert rundt Laird, men vi har to gode erstattere i Balogun og Kakay.
 
Jeg har igjen trua på at vi henter hjem tre poeng i denne tidlige kampen. Vi stiller sterkt - igjen - og vi er i "dytten". Ingen stor seier, like fullt en seier med ett mål igjen.