AV STEINAR SÆTHER 

Aaaarrrggghhh! 1-0 ble til 1-2. Ingenting sensasjonelt ved det, men måten det skjedde på var ikke helt greit. Warburton sa det treffende, synes jeg, når han sa at første omgang var god, så god vi trenger for å kjempe i teten, mens andre omgang minte om en testimonial-kamp. Vi løp per definisjon mye mer før pause enn vi gjorde etter. Ergo inviterte vi Cardiff inn i kampen. Og de sa "ja takk". This is Championship! 

Ser at noen kaller utligningen for ei ny tabbe av Marshall. Jeg har et annet syn på saken. Skuddet var fra kort hold, og hardt. At Marshall i det hele makter å få henda på skuddet... Det at ballen går i en høy bue og så vidt over streken er mer et tegn på at vi er et lag i motgang. Seiersmålet var pur klasse!
Før denne serierunden har vi ramlet ned på 7. plass. Når vi spiller kampen borte mot for tida gode Luton Town søndag (dette skrives fredag kveld) er det trolig endret til det verre. I skrivende stund er det 6 poeng til plass nummer tre og ditto til plass 11. Grunnen til at vi både har ramlet utenfor sluttspillet men samtidig er med for fullt, er fordi på dette nivået stjeler alle poeng fra hverandre. Dette er Championship!

Luton Town, eller Hatters blant venner, har for ganske mange overraskende klatret inn i sluttspillsonen. Etter å ha vurdert spillergruppa ved seriestart er jeg ikke veldig overraska. Samtidig skal de når sesongen er over ikke være blant de fire under de som rykker direkte opp. Om denne gode trenden de er inne i nå fortsetter, er det likevel sannsynlig. 
Luton innehar nå plassen over oss med ett poeng mer og lik målforskjell. Manager Nathan Jones har hatt en god hånd over dette laget. Han har fått laget til å spille aggressivt og plukker mange poeng ved det - og er det noe vi ikke liker er det aggressivt spill mot vårt ballbesittende spill.

Palmer er nå et foretrukket valg i målet. I et 3-4-1-2 system spiller ofte Burke, Lockyear og Potts i den bakre treeren. De fire foran er Bell og Brie på kantene, mens Ruddock spiller ofte i midten. Fremst er det særlig Adebayo med sine 13 mål som stjeler oppmerksomheten, men Cornick er en dark horse, så watch out.
For vår del er Austin og Stefan tilbake igjen, begge etter sjukdom. Dykes blir sjekket nærmere kampstart. Dieng er lenge ute, dessverre. Fredag er det lite nytt å plukke opp om situasjonen blant hattemakerne.

Begge lag vil så klart vinne. Luton stiller som favoritter på grunn av nåværende form. Men vi har så stor kapasitet på vårt beste at vi kan slå hvem som helst på dette nivået - kanskje med unntak av Fulham i sin beste form. Men vi må få i gang spillet igjen, og nå med et spill høyere på banen. Det vi holder på med bakover nå, med pasninger på kryss og langs og tvers, i sakte tempo, gagner lag som Luton. Vi har blitt avslørt! Undres på om ikke denne typen spill egner seg mer i Premier League...?

Ut ifra form, sjøltillit, og flaks og uflaks, ser jeg for meg at Luton grabber til seg 2-1. Og så mye som jeg bommer i år, lover det godt for oss!