Av STEINAR SÆTHER

0-0-4 og 2-13 forteller sitt uomtvistelige språk. Vi er tråkka på, spytta på, vi er rock bottom! 

Wigan under kyndig ledelse av Paul Cook rykka direkte opp foran denne sesongen, og de har starta på godt vis også i championship. Latics slo i åpningskampen uglene 3-2 hjemme, tapte med samme sifre borte på Villa Park, for så å holde Forest til 2-2 hjemme igjen. Innimellom der tapte de 1-3 borte for Rotherham i ligacupen. Mye mål når Wigan spiller, altså.

Målvakt er unge Walton på 22. Han har foran seg Dunkley, Robinson, James, Kipre og Connolly. Her er Dunkley eldst med sine 26 år, de andre er 18-22! Midtbanen er spesielt interessant fordi to av seriens beste og mest effektive spillere befinner seg der, nemig Jacobs og ikke minst Powell. Sistnevnte har på de fire første kampene produsert 4 mål og 3 målgivende, som betyr kun 49 minutter mellom hver gang han produserer målpoeng! Dette gagner jo skåringsmaskinen Will Grigg som også har 3 mål hvorav 2 kom i midtuka mot Stoke borte. Grigg har normalt med seg Massey eller Vaughan.

Som mot Robins sist har vi en god statistikk mot Latics også. 5-4-0 seinest lar seg høre de fleste dager. Det er ellers synd at McClaren har en såpass dårlig championship-statistikk, for med tallene 1-3-9 etter våre fire tap nå, må han ha en av de skraleste tallene å vise til av alle 😞 

Vi har kun Furlong skada, Hall kan få spilletid i denne etter opptreningen og forsiktig kamptrening. Uvisst om begge lånene våre, Hemed og Wells, starter. At begge får spilletid tviler jeg dog ikke på. Eze spiller nok, men gjør Smith og Smyth det? Sylla kan være på vei til Blackburn. Også Cook har en skade, det på midtbanemann Gibson.

Målrikt? Potensialet er i hvert fall der. Lagene har henholdsvis 15 og 17 mål for og i mot til nå. Jeg trur minst på uavgjort, holder Wigan som favoritter - men når slår vi tilbake? 3-2 til et av lagene?