Av ALLAN KLO

- I Swindon og Burnley hørte jeg aldri noe om fans fra utlandet. Når det er sagt, er det kanskje mer naturlig for utenlandske supportere å følge en klubb fra en storby. Eller?
Det er uansett ganske så utrolig at QPR har så mange supportere fra Skandinavia. Imponerende, enkelt og greit, sier 24-åringen fra småbyen Hungerford, sørøst i England.

Scorer på bestilling
Charlie Austin kom til QPR i fjor sommer. Da hadde han hamret inn 41 mål på 82 kamper for Burnley, noe som gir et snitt på nøyaktig ett mål i annen hver kamp. Før dette spilte han i Swindon med hakket bedre statistikk.
I QPR står han med 17 mål på 31 kamper, og ligger med dette foran skjema. Altså en spiss som scorer på bestilling, og i klasse med Rodney Marsh og Les Ferdinand, som hadde omtrent samme hyppighet på nettsus.

- Hva er hemmeligheten?

- Det er et godt spørsmål, men noe jeg aldri har tenkt over.
- Det startet i ganske ung alder. På løkka med kompisene hadde jeg for vane å score mål. Hele tiden. Heldigvis for meg har denne egenskapen blitt hos meg så langt i karrieren. Skal jeg tippe en sannsynlig årsak, vil jeg tro det har noe med hardt arbeid å gjøre, sier han.

Avvist i Hull City
At Austin havnet i QPR, kan vi takke en nidkjær klubbledelse i Hull City for. Premier League-klubben var den første på banen etter at spissen satte inn 28 mål for Burnley forrige sesong. Da han ikke passerte den medisinske sjekken, sto QPR klar på sidelinja.

- Da jeg var 15 måtte jeg gjennom en kneoperasjon av det enkle slaget. I Hull hang de seg opp i dette, og dermed ble det ingen kontrakt. Heldigvis for meg kom QPR på banen.

Skulderskade
Hadde det ikke vært for skulderskaden han pådro seg i den siste kampen i januar, hadde Austin etter all sannsynlighet vært godt over 20 mål denne sesongen. Hvem vet, kanskje hadde det vært vi som lå sikker opprykksplass i dag, og ikke Burnley.

Skaden kom i kampen mot Bolton, der han scoret vinnermålet og befestet QPRs 2. plass på tabellen.
På de neste fem kampene tapte vi tre og spilte to uavgjort. Samtidig sakket vi kraftig etter Burnley og Leicester.

- Skader er naturligvis enhver spiller´s største mareritt, og i dette tilfellet fikk det ekstra store konsekvenser for laget. Men man får være tilfreds med at skulderskaden er ett hundre prosent leget, og at jeg fungerer sammen med laget igjen, sier Austin.

Playoff
Med to playoffkamper mot Wigan i vente, sier han dette om forberedelsene.

- Vi har lagt vekt på å spille på oss selvtillit, fordi vi vet svært godt hva som venter oss. Til syvende og sist handler det om å gå inn i kampene for full maskin. Hvem vi skal møte er uvesentlig, da vi kommer til å spille vårt spill uansett.

- QPR har fått endel kritikk fordi det i enkelte kamper har vært for liten framdrift i laget. Hvilken type spillestil foretrekker du?

- Bare noen gir ballen til meg når jeg er i scoringsposisjon er det likegyldig hvilken måte det skjer på, er det korte, men diplomatiske svaret fra Austin.

Overtidsmål
Han beskriver målet mot Doncaster som det beste øyeblikket i QPR-trøya så langt.

- Dette var vår første kamp i 2014. Vi kom fra et tap mot Nottingham Forest og en målløs kamp mot Watford. Selv returnerte jeg til laget etter en strekkskade, og headet inn vinnermålet på slutten av kampen. Det var helt vilt, sier Austin.

Wembley-finale for Swindon Town
Spilleren har erfaring med playoff. I 2010 spilte han for Swindon i to kamper mot Charlton, som måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse. Austin scoret på ett av straffesparkene. Swindon gikk videre med 5-4, men tapte 0-1 mot Millwall på Wembley. 20 minutter før full tid kunne han utlignet, men ballen spratt forkjært og Austin bommet på 100 %-sjansen som ville endret kampbildet.

- Det hadde vært fantastisk å kunne rette opp den historien med et opprykk for QPR. Det hadde også vært en fin belønning for de mange supporterne som følger oss, kanskje spesielt de som reiser land og strand rundt på bortekampene, avslutter Charlie Austin.


1. nyttårsdag. Denne scoringen, tre minutter på overtid, rangerer Austin som det beste øyeblikket så langt i QPR-trøya.


I sesongens siste ordinære seriekamp scoret spissen mål nummer 100 i profesjonell sammenheng.
Tar vi med scoringene fra amatørnivå, er 24-åringen oppe i 194 mål på 306 kamper.