Av DAG HÅKON HELLEVIK

Jamie Mackie har skrevet under på en kontrakt som vil holde ham på Loftus Road i ytterligere ett år, nærmere bestemt til sommeren 2018.  Jamie kom til W12 i 2010. Han bidro til både opprykket i 2011 og at til at vi overlevde i eliten i 2012, men ble solgt i 2013. Han var borte fra QPR i to år, og kom tilbake i 2015. I ett og et halvt år etter den tid var han så skadeplaget at han knapt var å se, men han fikk vist sin verdi under Ian Holloways gode periode fra januar til mars i sesongen vi nå har bak oss. Kontrakten hans løp imidlertid ut etter sesongslutt, og meldingene fra kontraktsforhandlingene har fortalt oss at han ble tilbudt en forlengelse til en betydelig lavere lønn enn han hadde frem til da. Han har likevel akseptert betingelsene.

Det er ingen grunn til å regne med Jamie Mackie som fast på laget i sesongen som kommer. Viktigere er det imidlertid at vi får beholde en spiller med innsats og holdninger som fansen elsker, en som har ekte følelser for den klubben han representerer.  Med Jamie i garderoben er vi garantert en ting, og det er en fyr som vil la lagkameratene få høre det dersom noen av dem underpresterer fordi de ikke gidder!

Karl Henry har den motsatte standingen i QPR-menigheten. Han har hatt stor tillit hos de fleste managerne siden han ankom i 2013, men har aldri vært elsket av fansen. Til det har prestasjonene hans vært for ujevne, de har rett og slett aldri stått i forhold til det faktum at både Redknapp, Ramsey og Hasselbaink har gitt ham klippekort på laget. Han frontkolliderte imidlertid med Holloway etter managerskiftet i november 2016, så det har lenge vært klart at han ville forlate klubben etter at kontrakten hans gikk ut etter sesongslutt.

Andre nyheter fra administrasjonsfløyen på Loftus Road er at den 20 år gamle spissen Reece Grego Cox har signert en kontraktsforlengelse frem til 2018, og at hans jevngamle lagkamerater fra rekruttlaget Brandon Comley og Danny Rowe har fått tilbud om det samme. Comley har såvidt vært innom førstelaget, Rowe har det så langt ikke.

Dessuten bekrefter klubben at innlånte Kazenga LuaLua og Ravel Morrison har returnert til sine opprinnelige klubber, Brighton og Lazio. Skal vi dømme etter deres bidrag i 2016/17-sesongen er det ingen grunn til å tro at noen av dem vil bli hentet tilbake i august. Særlig merkelig har det vært at Morrison, en spiller med et svært stort potensiale, har vært så lite involvert. Med mindre det ligger helt spesielle forhold bak det faktum at hans come back i QPR ble begrenset til en start og fire innhopp, så er dette en spiller som neppe blir å se verken i W12 eller andre steder i England i årene som kommer.