I april spurte vi om hvem som var høyreback Dave Clements faste partner på venstre back gjennom det aller meste av 70-tallet, og svaret var Ian Gillard.
Vi spurte hvilken annen spiller fra det store 75/76-laget som også er død, og svaret er Mick Leach. Og vi spurte om hvilken annen spiller som var på banen både da Dave debuterte for QPR og da han ni år senere debuterte for England.

Ray Clemence
Her luktet de fleste at det ikke dreide seg om en QPR-spiller, men om  en kjent engelsk landslagsspiller. Vi fikk et par ulike forslag, men det riktige svaret er Ray Clemence. Ray var 18 år gammel i 1967 og allerede fast i mål i Scunthorpe, mens han i 1976 var 27 år gammel og alternerte med Peter Shilton om keeperplassen på England.

Clemence og Clement fulgte hverandre gjennom enda en av sistnevntes store anledninger, for da Dave Clement i november 1978 spilte sin ligakamp nr. 400 for QPR sto samme Ray Clemence i mål for Liverpool.

Sju traff blink
Tre riktige navn ga denne gang tre lodd, og de som fikk dette var Lars Ødemark, Tore Berntzen, Knut Aksnes, Helge Helgesen, Eivind Vasstrand, Bjørn I. Hansen og Lars Erling Næss. De som fikk bare to hadde alle bommet på Clemence. Det var Øyvind Engelsjord, Stig Anderson og Frode Rekve.

Dermed nærmer vi oss innspurten for vårens konkurranse, og stillingen etter fire oppgaver ser slik ut:

7 poeng: Lars E Næss og Eivind Vasstrand
6 poeng: Frode Rekve, Bjørn I Hansen, Lars Ødemark, Helge Helgesen og Knut Aksnes
3 poeng: Øyvind Eneglsjord  og Tore Berntzen
2 poeng: Thorstein Bjerkeset, Stig Anderson og Gjermund Sægrov
1 poeng: Marius Troldmyr, Ståle Sunde, Olav Lunde og Terje Gundersen

Europamesterskapet
Vårens siste oppgave er viet sommerens EM, en turnering hvor det ikke akkurat har flommet over av QPR-representanter gjennom historien. Men vi lager en liten link likevel:

Spørsmålet er om dere kan navngi de to første spillerne som deltok i et EM- eller VM-sluttspill (de «ordentlige» for herrer senior) som representanter for QPR. Vi er ute etter folk som faktisk har spilt sluttspillkamp - ikke bare vært i en tropp.

Du får ett poeng for å nevne de to riktige spillerne, du får to poeng hvis du nevner dem i den rekkefølgen de spilte sin første sluttspillkamp.

Regler
Hvert poeng gir ett lodd i en trekning som foretas i juni. Du har større sjanse for å vinne hovedpremien (en QPR-trøye for sesongen 2012/13) jo flere oppgaver du klarer å løse. Vi deler ut bonuslodd dersom oppgaven viser seg å være så vanskelig at bare én eller to deltakere klarer å løse den.

I tillegg vil også den deltakeren som har vunnet flest lodd gjennom hele spørsmålserien få en oppmerksomhet når strek blir satt. Deler flere på den prestasjonen blir det loddtrekning. Konkurransen er kun åpen for supporterklubbens betalende medlemmer. For å kunne vinne må du ha betalt kontingent for 2011/12.

Svarfrist denne gang er torsdag 31. mai. Du kan sende svarene dine til daghakon@online.no - Merk emnefeltet (OG DET ER VIKTIG!) med MAIQUIZ.